Lübnan’daki İran Maslahatgüzarı: ” İslami Devrim, Özgürlüğün Sağlanması için Yapıldı

  • 15 Şubat 2020
  • 1.020 kez görüntülendi.
Lübnan’daki İran Maslahatgüzarı: ” İslami Devrim, Özgürlüğün Sağlanması için Yapıldı

İran İslam Cumhuriyeti’nin Lübnan’daki maslahatgüzarı şöyle bir vurguda bulundu: ” İran İslami İnkılabı, adil bir düzenin kurulması, yasalar, bağımsızlık ve özgürlüğe dayalı ulusal bir hakimiyetin kurulması için gerçekleştirildi. “

İran İslam Cumhuriyeti Lübnan büyükelçiliğindeki maslahatgüzarı  Seyyid Ahmet Hüseyni Perşembe akşamı  İslam İnkılabının 41’inci zafer yıldönümü dolayısı ile Lübnan’ın Güneyinde düzenlenen ulusal bayram etkinliğinde sözlerine şunları da ekledi: ”  İslam İnkılabı, İmam Humeyni liderliğinde İran milletinin düşmanlarının lehine olan denklemleri İslami milletler lehine değiştirdi. ”

İran İslam Cumhuriyeti’nin Lübnan’daki maslahatgüzarı sözlerine şöyle açıklık getirdi: ” İran İslam Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından bu siyasi düzen, dünya ülkeleri arasında büyük bir konuma sahip olup bilim ve teknoloji, kültür-sanat ve spor gibi birçok alanda büyük başarılar elde etti. ”

Seyyid  Ahmet Hüseyni İran’ın dostları yanında özellikle de Lübnan yanında yer almaya devam edeceğine değinerek şöyle bir hatırlatmada da bulundu: ” Lübnan halkı  İmam Humeyni’nin nidasını duyan ve onun görüşlerini pratik olarak çeviren ilklerdendi. Bunun sonucunda ise Lübnan toprakları işgalden kurtarıldı ve bu ülkenin deniz, kara ve hava bütünlüğü korunmuş oldu. ”

Lübnan’ın Güneyindeki Nabtiye bölgesindeki İran İslam Cumhuriyeti ulusal bayramı etkinliğine, Emel Hareketi temsilcisi dahil Lübnan’ın İslami grupları ve partilerinin temsilcisi de katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.