Lübnan’ı SavaÅŸ Ä°lan Eden Bir Ãœlke Olarak GöreceÄŸiz

  • 07 Kasım 2017
  • 1.450 kez görüntülendi.
Lübnan’ı SavaÅŸ Ä°lan Eden Bir Ãœlke Olarak GöreceÄŸiz

Suudi Arabistan Fars Körfezi Ä°ÅŸleri Bakanı yeni iddiasında; Lübnan Hizbullahı’nın Suudi Arabistan’a karşı her türlü terör eylemine katıldığını ileri sürdü.

Suudi Arabistan Fars Körfezi Ä°ÅŸleri Bakanı Tamir Sabhan, Lübnan’ın istifa eden BaÅŸbakanı Saad Hariri’ye Hizbullah’ın yaptığı hasmane giriÅŸimlerin, Lübnan ve Hizbullah tarafından Suudi Arabistan’a karşı savaÅŸ ilanı gibi telakki edildiÄŸini ifade etti.

Suudi Bakan ayrıca; Kral Selman Bin Abdul-Aziz’in, Hizbullah’ın Suudi Arabistan’a karşı hasmane giriÅŸimlerinin ayrıntılarını Saad Hariri’ye aktardığını sözlerine ekledi.

Sabhan; Lübnan yönetiminin, Hizbullah güçlerinin Suudi Arabistan için tehlikesini anlaması gerektiÄŸini ifade ederek, Suudi Arabistan’ın Hizbullah ile mücadele için tüm siyasi ve gayri siyasi imkanlarını kullanacağını kaydetti.

Sabhan; Suudi Arabistan’ın Hizbullah’ın giriÅŸimleri nedeniyle Lübnan’ı savaÅŸ ilan eden bir ülke olarak göreceÄŸini söyledi.

Suudi Arabistan Fars Körfezli Ä°ÅŸleri Bakanı ayrıca; Hizbullah’ın Lübnan yönetiminin tüm kararları üzerinde etkili olduÄŸunu ileri sürdü.

Bakan Sabhan; Lübnanlıların, barış ile Hizbullah’ın vesayeti altında kalma seçeneklerinden birini tercih etmeleri gerektiÄŸini belirtti.

Sabhan iddialarının devamında; Hizbullah’ı Suudi Arabistan’a uyuÅŸturucu kaçakçılığı yapmak ve Suudi gençleri terör faaliyetleri için eÄŸitmekle suçladı.

Suudi bakan; Hariri ve onurlu Lübnanlıların Hizbullah’ın tutumunu kabul etmediklerini belirtip, Hariri’nin istifaya zorlanmasının Lübnanlıları dağıtmak amacıyla yappıldığı iddiasının bir yalan olduÄŸunu ifade etti.

Sabhan sözlerinin devamında; Lübnan’ın Hizbullah ve destekçisi Ä°ran tarafından alıkonulduÄŸunu ileri sürdü.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.