Lübnan’ın Arsal Bölgesinde Teröristlerin Askeri Merkezi İmha Edildi

  • 24 Temmuz 2017
  • 1.037 kez görüntülendi.
Lübnan’ın Arsal Bölgesinde Teröristlerin Askeri Merkezi İmha Edildi

Lübnan Hizbullah Güçleri, ülkenin doğusunda yer alan Arsal bölgesinin Cerud mıntıkasında teröristlerin komutanlık merkeziyle mevziilerini tamamen imha ettiler.

İRİB haber ajansının El-Meyadin’den naklen verdiği habere göre Lübnan direniş güçleri, arsal ve Kalemun bölgelerini teröristlerden kurtarma operasyonunun üçüncü gününde, Zohr’ul Huvve tepelerinin kontrolünü tamamen ele geçirmeyi ve bu bölgedeki teröristlerin bayrağını aşağı çekerek Hizbullah bayrağını göndere çekmeyi başardı.

Öte yandan Suriye Ordu birliklerinin Şam kırsalı Kalemun Bölgesinin batısında iç güvenlik güçleri ve Lübnan direniş güçleriyle işbirliği içinde sürdürdükleri operasyonlarda dün Flayta Dağlarının tamamını Nusra Cephesinden kurtarıp kontrollerine aldıkları açıklandı.

Bölgede Nusra Cephesinin en önemli karargahlarından biri sayılan Kerra Tepesinin terörden kurtarılması ardından tepede bulunan Suriye ordu birliklerinin bir saha komutanı basına yaptığı açıklamada; son 24 saat içinde gerçekleşen operasyonlarda Nusra Cephesinin tüm ön hatlarının yok edilmesinin yanı sıra Flayta Dağlarının tamamen bu radikal çetelerden temizlenip kontrole alındıklarını belirtti. Komutan Ersal Dağlarının da büyük bölümünün yine Nusra Cephesinden kurtarılıp kontrole alındıklarını ifade etti.

Suriye ordusu ve Lübnan direniş güçlerinin işbirliği içinde yürüttükleri bu operasyonlarda 3 km derinlikte, 12 km de genişlikte 36 km karelik alanın terörden kurtarılıp kontrole alındığını ifade eden komutan; 70’ten fazla teröristin ölü birçok teröristin de yaralı düşürülmeleri ardından sağ kalanların silahlarını ve arkadaşlarının cesetlerini yerlerde bırakıp kaçtıklarını aktardı. Komutan ordu birliklerimizin kaçan teröristleri kovalama operasyonlarını sürdürdüklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.