Lübnan’ın El-Ahd Sitesi: İsrail, Amerika Ve Arabistan İran’dan İntikam Almaya Çalışıyor

  • 03 Ocak 2018
  • 1.153 kez görüntülendi.
Lübnan’ın El-Ahd Sitesi: İsrail, Amerika Ve Arabistan İran’dan İntikam Almaya Çalışıyor

Lübnan’ın bir haber merkezi, İran’da yaşanan son olaylara değinerek, Siyonist Rejim, Amerika ve Arabistan’ın, İran’dan ağır yenilgiler aldıktan sonra, bu ülkeden intikam almaya çalıştıklarını yazdı.

Lübnan’ın El-Ahd Haber Sitesi, Siyonist Rejim, Amerika ve Arabistan’ın bölgede ağır yenilgiler aldıktan sonra ve İran İslam Cumhuriyeti’nin onların çabalarını yenilgiyle karşı karşıya bırakmasının ardından, İran İslam İnkılabından ve bu ülkenin halkından intikam almaya çalıştığını yazdı.

El-Ahd ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘İran İslam Cumhuriyeti halkıyla birlikte, aynı şekilde dünyadaki mustazafların destekçisi olarak kalacaktır.’

El Ahd sitesi yazarlarından Muhtar Heddad, “İran’da yaşanan olayların Amerika, Siyonist Rejim ve Arabistan’la bağlantısı nedir?” başlığıyla yazdığı yazısında şu ifadelerde bulundu: ‘Birkaç gündür İran, bazı şehirlerinde sayıları çok az protestocular tarafından İslam İnkılabına karşı hakaret içerikli sloganlara şahit oluyor.

Başta Halkın Mücahitleri terör örgütü olmak üzere, İnkılap karşıtı hareketler tarafından sosyal ağlardaki ve kanallardaki kışkırtıcı faaliyetlerle eş zamanlı olarak, Suudi Arabistan ve Siyonist Rejim tarafından destek haberleri yayınlanıyor. Suudi Rejimi ve Siyonist Rejim, İran vatandaşlarını el yapımı bomba ve silah kullanma ve İran’da yıkıcı ve kargaşa eylemlerinde bulunma konusunda kışkırtmaya çalışıyorlar.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın, Arabistan’ın ve Siyonist Rejimin kışkırtıcı açıklamalarıyla birlikte, İran halkı hemen bu bozguncuların ve onları destekleyenlerin gerçek yüzünü anladı.

İranlı gözlemcileri en çok hayrete düşüren şey ise, Suudi Arabistan’ın kargaşa çıkaranları destekleyen açıklamaları oldu. Gözlemciler birbirlerine şu soruyu sordular: ‘Şimdiye kadar bir gün bile seçimin ne olduğunu anlamamış ve tatmamış bir rejim, nasıl İran’ın demokrasisinden kuşku duyup şüphe oluşturabilir?’ Çünkü İran İslam Cumhuriyeti, İslam İnkılabının bu ülkede zafere ulaşmasıyla birlikte yani 1979’dan şimdiye kadar, cumhurbaşkanlığı, meclis, belediye meclisi gibi onlarca seçim düzenledi. Öyle ki, hatta İran İslam İnkılabı Rehberi ve Rehberlik Uzmanları Meclisi (Meclis-i Khobregan) için bile seçim gerçekleşiyor.

Sosyal medya kullanıcıları geçtiğimiz günlerde twitter’da birbirlerine kaos ve kargaşaya teşvik eden heştekler gönderdiler. Bu heştekler alanında yapılan gerekli araştırmalardan sonra, bu heşteklerin Trdsmp web sitesi tarafından gerçekleştiği ortaya çıktı. Bu heşteki kullananların yüzde yirmi yedisi Suudi Arabistan içindendi. Aynı zamanda İngiltere yüzde yedi, Fransa yüzde beş, Almanya, yüzde beş ve Birleşik Arap Emirlikleri de yüzde dört oranında bu heştekleri kullanmışlardı. Kanada, Siyonist Rejim, Hollanda, Avusturalya, İsviçre, Polonya ve İsveç de bu heşteki kullanan diğer ülkelerdi.

“Ülke çapında gösteri” adıyla gündeme gelen bu heştekten edinilen istatistikler, bütün kullanıcıların sadece yüzde yirmi altısının İran içerisinden olduğunu ve bu sayının yüzde yetmiş dördünün İran dışından olduğunu göstermektedir Ama araştırmalarda göze çarpan konu, bu heşteki kullananların yüzde otuz beşinin konuları Arapça olarak yazmalarıydı ve hiç şüphesiz bu istatistikler, büyük çoğunluğu Suudi Arabistanlı olan Arap kullanıcıların bu heşteki kendi aralarında birbirlerine gönderdiklerini kanıtlmaktadır. Onlar Farsça bilmiyorlardı ve bu konu, bazı hareketlerin halkı kışkırtmak ve bu heşteki kullanmak için birçok faaliyette bulunduğunu göstermektedir.

Böylece, Siyonist Rejim, Amerika ve Arabistan’ın bölgede ağır yenilgiler aldıktan sonra ve İran İslam Cumhuriyeti’nin onların çabalarını yenilgiyle karşı karşıya bırakmasının ardından, İran İslam İnkılabından ve bu ülkenin halkından intikam almaya çalıştığı konusu herkese aydınlanmıştır ama tarihi tecrübelere ve İranlılara dayanarak onlara şunu söylüyorum: ‘Şansınızı önceden de denediğiniz ve yenildiğiniz gibi, bir kez daha yenileceksiniz.’

İran İslam Cumhuriyeti’nin durumunu bilenler, bu ülkenin selamette olduğunu ve bir ay sonra İslam İnkılabının kırkıncı yıldönümünü kutlayacaklarını ve İran İslam Cumhuriyeti’nin halkı ile birlikte dünyadaki mustazafların en iyi destekçisi olarak kalacağını söylüyorlar.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.