Lübnan’ın terörizme karşı güçlü duruşu

  • 02 Temmuz 2017
  • 1.415 kez görüntülendi.
Lübnan’ın terörizme karşı güçlü duruşu

Lübnan ordusunun Arsal sınır bölgesinde teröristlere karşı başarılı operasyonu ardından çeşitli yetkililer ve partiler, ülkenin askeri ve güvenlik kurum ve ordusuna desteklerini bildirdiler.

Lübnan ordusu yayınladığı bildiride, ülkenin doğusunda Arsal bölgesinde teröristlere karşı son operasyonunda teröristlerden bazılarını öldürdüğü ve bazılarının da tutuklandığını duyurdu.
Bu arada Lübnan Demokratik Hareketi, İslami Çalışma Cephesi, Suriye’ye destek veren Sosyal Milliyetçi Partisi ve diğer partiler, orduya desteklerini açıklarken, operasyonun tekfirci terörizme karşı direnişin geniş çalışmalarının devamında gerçekleştiğini belirttiler.
Lübnan’ın siyasi çevreleri ordunun anti terör yeni operasyonunun, lübnan’ın çeşitli bölgelerine sızmaya çalışan terörist grupların tehditlerine karşılık vermek için Lübnan savunma ve güvenlik servislerinin çalışmalarını tamamlamak doğrultusunda gerçekleştiğini belirttiler.
Bu çerçevede Lübnan ordusunun operasyonları, direniş güçlerinin ülkenin kuzey sınırlarında silahlı teröristlerin nüfuzunu engelleme ve onları bu bölgelerden çıkartma çalışmaları ile eşzamanlı gerçekleşti.
Lübnan’da yaşanan gelişmeler, mevcut tehlikelere karşı halkı savunma ve teröristlerin nüfuz edebilecek tüm boşlukları yok etmeye dayalı ülke teşkilatları ve özellikle Lübnan savunma kurumları arasındaki koordineli çalışmaların göstergesidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.