Lübnanlı liderler, deniz sınırı belirleme anlaşmasının önerilen taslağını gözden geçirmek için bir araya geldi

  • 04 Ekim 2022
  • 80 kez görüntülendi.
Lübnanlı liderler, deniz sınırı belirleme anlaşmasının önerilen taslağını gözden geçirmek için bir araya geldi

Lübnanlı liderler, bu ülke ile işgal altındaki Filistin arasındaki (Irkçı İsrail) deniz sınırı sınırlama anlaşmasının önerilen taslağını gözden geçirmek için bir toplantı yaptı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Lübnan Parlamento Başkanı Nebih Berri ve Lübnan Başbakanı Necib Mikati dün,  cumhurbaşkanlığı sarayında, Lübnan ile  işgal altındaki Filistin arasındaki deniz sınırının çizilmesi konusunda önerilen taslak üzerinde bir toplantı yaptı.

Bu üçlü görüşmenin ardından Necib Mikati, ”Anlaşmayla ilgili bazı noktalarımız vardı ve bu noktalar teknik heyete aktarılacak ve cevabımız Amerikalı arabulucu Amos Hochstein’a iletilecek.” dedi.

“Anlaşmada istediğimiz ana unsurların mevcut olduğunu” vurgulayan Mikati,  sınır belirleme davasının doğru yolda olduğunu ve Lübnan’ın pozisyonunun birleştiğini kaydetti.

Amerikalı arabulucu “Amos Hochstein” Lübnan makamlarına ve Siyonist rejim yetkililerine Lübnan ile işgal altındaki Filistin arasındaki deniz sınırının çizilmesi ve bölgedeki enerji kaynaklarının sömürülmesi konusunda önerilen bir anlaşma taslağı sundu. Bazı haberlere göre Siyonist rejim yetkilileri bu taslak üzerinde hemfikir ve Lübnan Meclis Başkanı Nebih  Berri de  önerilen metni gözden geçirdiğini duyurdu.

Lübnan Hizbullah lideri Nasrallah ise  ”Bu dava olumlu sonuçlanırsa Lübnan milletine parlak ufuklar açılacaktır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.