Macron: İran’ı Durdurmak İçin ABD ve İngiltere’yle İşbirliği İçindeyiz

  • 09 Mart 2018
  • 1.110 kez görüntülendi.
Macron: İran’ı Durdurmak İçin ABD ve İngiltere’yle İşbirliği İçindeyiz

Macron, Fransa’da bir siyonist kuruluşun seminerinde yaptığı konuşmada, Paris’in her zaman  ABD ve İngiltere’yle birlikte İran’ın balistik füzelerini durdurmak için işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Macron, İran başta olmak üzere bütün  müzakere taraflarından, ‘İsrail’in güvenlik konusunun müzakere edilmemesi gerektiğini’ istedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü ırkçı rejim İsrail’in başkenti olarak tanıması kararının İsrail ile Filistin arasındaki sorunların çözümüne katkı sunmadığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’daki siyonist Yahudi organizasyonlarının çatı kuruluşu CRIF’in yemeğine katılarak bir konuşma yaptı.

Macron, Kudüs’ün statüsüne ilişkin, “Samimi bir şekilde konuşmak gerekirse, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan ederek, (İsrail ile Filistin arasında) yaşanan sorunların çözümüne katkı sunmadığını düşünüyorum. Hatta bölgede güvenlik durumunu iyileştirmedi. Bu bağlamda, bu gerçek bir hatadır.” diye konuştu.

Bu konuda sorunların İsrail ve Filistin arasında yürütülecek diyalog ile çözülebileceğini kaydeden Macron, ABD ile de yapmaya çalıştıklarının, İsrail ve Filistin’le bölgede barış sağlamak olduğunu söyledi.

Trump, 6 Aralık 2017’de yaptığı açıklamada “Kudüs’ü tek taraflı olarak İsrail’in başkenti kabul ettiğini” ilan etmiş ve Tel Aviv’deki Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşıması noktasında Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini belirtmişti.

Uluslararası toplumun tepkisini çeken Trump yönetimi, bölgenin kaosa sürükleneceği ve İsrail-Arap ihtilafının daha da çözümsüz hale geleceği uyarılarını gözardı etmişti.

Öte yandan İranlı yetkililer, İran’ın balistik füzelerinin müzakere edilemeyeceğini belirterek bu durumun İran’ın savunma stratejisi olduğunu bildirdiler.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, ”Bugün, gelişmiş savunma teknolojilerinde dünyanın en modern teknolojisiyle birlikte ilerliyoruz. Füzelerin durumunun iyileştirilmesine ilişkin bilgiler ve teknolojiler İranlı genç uzmanların çabaları sonucu elde edilmiştir. İran’ın sahip olduğu en modern savunma teknolojileri ve kaydettiği gelişmeleri kimse durduramaz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.