Macron, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu vurgulamak zorunda olduklarını itiraf etti

  • 08 Mart 2018
  • 1.021 kez görüntülendi.
Macron, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu vurgulamak zorunda olduklarını itiraf etti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak resmiyete tanınmasının zamanı geldiğini bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’daki Yahudi organizasyonlarının çatı kuruluşu CRIF’in yemeğine katılarak bir konuşma yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararının İsrail ile Filistin arasındaki sorunların çözümüne katkı sunmadığını söyledi.

İsrail’in güvenliğini sağlama ve İsrail’e yönelik saldırı politikası ile mücadele konularının öncelikli hususlar arasında yer aldığını belirten Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile anlaşamadıkları konuların da olduğunu dile getirdi.

Macron, Kudüs’ün statüsüne ilişkin, “Samimi bir şekilde konuşmak gerekirse, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan ederek, (İsrail ile Filistin arasında) yaşanan sorunların çözümüne katkı sunmadığını düşünüyorum. Hatta bölgede güvenlik durumunu iyileştirmedi. Bu bağlamda, bu gerçek bir hatadır.” diye konuştu.

Bu konuda sorunların İsrail ve Filistin arasında yürütülecek diyalog ile çözülebileceğini kaydeden Macron, ABD ile de yapmaya çalıştıklarının, İsrail ve Filistin’le bölgede barış sağlamak olduğunu söyledi.

Trump, 6 Aralık 2017’de yaptığı açıklamada “Kudüs’ü tek taraflı olarak İsrail’in başkenti kabul ettiğini” ilan etmiş ve Tel Aviv’deki Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşıması noktasında Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini belirtmişti.

Uluslararası toplumun tepkisini çeken Trump yönetimi, bölgenin kaosa sürükleneceği ve İsrail-Arap ihtilafının daha da çözümsüz hale geleceği uyarılarını gözardı etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.