Macron: Suriye’nin kimyasal silah kullandığına dair kanıt olursa vururuz

  • 14 Şubat 2018
  • 1.424 kez görüntülendi.
Macron: Suriye’nin kimyasal silah kullandığına dair kanıt olursa vururuz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye hakkında açıklama yaptı. Macron, Suriye yönetiminin Suriye’de sivillere karşı kimyasal silah kullandığına dair kanıtlar olması halinde kimyasal silahların bulunduğu yeri vuracaklarını söyledi.

Elysee Sarayı’nda gazetecilerle bir araya gelen Macron, Suriye’de sivillere karşı kimyasal silah kullanılmasının Fransa’nın “kırmızı çizgisi” olduğunu ifade ederek, Suriye yönetiminin Suriye’de sivillere karşı kimyasal silah kullandığına dair kanıtların olması halinde kimyasal silahların bulunduğu yeri vuracaklarını söyledi.

Macron, bugün ellerinde kimyasal silahların sivillere karşı kullanıldığına dair kanıt bulunmadığını itiraf etti.  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile cuma günü telefonda görüşen Macron, Doğu Guta ve İdlib’de insani durumunun sürdürülemeyeceğini bildirmişti.

Başta Amerika olmak üzere Suriye’de meşru  yönetim düşmanları, gerçekleri çarpıtmak ve saptırmak için Suriye yönetimini kimyasal silahlar kullanmakla suçlamaya çalışırlarken,  Rusya dışişleri bakanlığı ise son zamanlarda yaptığı açıklamada, Amerika ve müttefiklerinin bu gibi çabalardan hedeflerinin  teröristleri kurtarmak olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.