Macron’un Orta DoÄŸu turu devam ediyor: Åžimdi de Katar’a gitti

  • 04 Aralık 2021
  • 620 kez görüntülendi.
Macron’un Orta DoÄŸu turu devam ediyor: Åžimdi de Katar’a gitti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2 günlük Fars Körfezi ziyaretinin ikinci durağı olan Katar’a gitti.

Macron’un ziyareti kapsamında, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Thani ile akşam yemeğinde görüşeceği ve görüşmede, terörle mücadelede işbirliğini derinleştirilmesinin, bölgesel istikrar, ekonomik ilişkilerin genişletilmesi ve 2022 Dünya Kupası hazırlıklarının ele alınması bekleniyor.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2 günlük Fars Körfezi ziyaretinin ilk durağı Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ardından Katar’a gitti.

Macron sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Katar stratejik bir ortaktır. Ä°ÅŸbirliÄŸimiz eski ve dostluÄŸumuz güçlü. Bugün bunu yeniden doÄŸrulamaya geldim” dedi.

Macron, Fars Körfezi temaslarına BAE’de Abu Dabi Veliaht Prensi Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile bir araya gelerek başlamış, BAE’nin Fransa’dan 16 milyar euro karşılığında 80 adet Fransız yapımı Rafale tipi savaş uçağı satın aldığı açıklanmıştı.

Macron, bugün ise Suudi Arabistan’da Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya gelerek Fars Körfezi gezisini sonlandıracak.

Suudi Arabistan ve BAE, Yemen’in mazlum halkını öldürmek için Fransızlar dahil Batı silahlarını kullanıyor.

Uluslararası örgütler ve insan hakları örgütleri defalarca Fransa ve Suudi saldırganlık koalisyonunu destekleyen diÄŸer ülkeleri Suudi Arabistan ve BAE’ye silah ihracatını askıya almaya çağırdılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.