Macron’un resmi tatil konutuna Sarı Yelekliler baskını

  • 29 Aralık 2018
  • 1.367 kez görüntülendi.
Macron’un resmi tatil konutuna Sarı Yelekliler baskını

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un resmi yazlık konutu olan Bregancon Kalesi, Sarı Yelekliler’in baskınına uğradı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un resmi yazlık konutu olan Bregancon Kalesi, Sarı Yelekliler’in baskınına uğradı. Protestocuların kaleye sızma girişimini polis önledi. Macron çiftinin Noel’de kayak tatiline çıkma planını iptal ettiği ise basına sızdı.
Marsilya ile Nice şehirleri arasındaki Bormes-les-Mimosas’ın Belediye Başkanı Francois Arizzi, Akdeniz kıyısındaki Ortaçağ’dan kalma kaleye protestocuların girmesini polisin engellediğini söyledi.

Arizzi, protestocuların yılmayıp yeniden deneyeceklerine dair sözler sarf ettiklerini de aktardı.
Ancak şu sıra Bregancon Kalesi’nde kimse kalmıyor. Elysee Sarayı, Emmanuel-Brigitte Macron çiftinin tatillerini nerede geçirdikleriyle ilgili açıklama yapmaya yanaşmıyor.

Basına göre Macron çifti, Noel tatilini Pireneler’deki La Mongie’nin kayak tesislerinde geçirme planını Sarı Yelekliler protestoları yüzünden iptal etti.

Başkent Paris’te ise Sarı Yeleklilerin her cumartesi birbirine kattığı Champs-Elysees Caddesi’nde bu cumartesi ve 31 Aralık günü geleneksel havai fişek gösterisi düzenleme planlarından vazgeçilmedi.

Fransa’da çıkan olaylarda son haftalarda en az 10 kişi ölürken yüzlercesi yaralandı ve çok sayıda gösterici de tutuklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.