Maduro: Guaido yargılanmalıdır

  • 28 Şubat 2019
  • 4.178 kez görüntülendi.
Maduro: Guaido yargılanmalıdır

Venezuela devlet başkanı Maduro, kendini ülkenin sözde lideri ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Guaido’nun halihazırda ülke dışında olduğunu ve dönmesi halinde yargılanması gerektiğini söyledi.

Sputnik’in bildirdiğine göre, Maduro, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Juan Guaido’nun Venezuela kanunlarını çiğnediği için ülkeye döndükten sonra yargılanması gerektiğini söyledi.

Bu arada Venezuela  Yüksek Mahkeme başkan yardımcısı Juan Carlos Valdes, Guaido’nun yargılanması halinde en az 30 yıl hapis cezası alabileceğini söyledi.

Öte yandan Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD’ye diyalog çağrısında bulunarak, “Devlet Başkanı (Nicolas) Maduro ile (ABD Başkanı Donald) Trump neden buluşmasınlar? Dolayısıyla ortak bir zeminde buluşup aralarındaki görüş ayrılıklarını izah edebilirler.” dedi.

Arreaza, İsviçre’deki Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nde devam eden İnsan Hakları Konseyinin 40’ıncı oturumunda yaptığı konuşmada, ülkesiyle ABD arasındaki gerginliğe değindi.

Venezuela’nın ABD tarafından ablukaya alındığını belirten Arreaza, Kasım 2017’den bu yana başta petrol şirketleri olmak üzere ABD’nin ülkesinin 30 milyar dolarlık varlığına el koyduğunun altını çizdi.

Arreaza, uluslararası bankaların Venezuela ile çalışmayı reddettiğini, İngiltere’nin 1,5 milyar, Belçika’nın da 1,4 milyar dolar tutarındaki mal varlıklarını bloke ettiğini aktardı.

Bu arada BM’de yapılan Silahsızlanma Konferansı’nda konuşan ABD Daimi Büyükelçisi Robert Wood, Venezuela’nın ABD Başkanı Trump’a yaptığı diyalog çağrısına olumsuz cevap vererek Trump’ın kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido ile görüşmeye hazırlandığını söyledi. BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza ise ABD’nin ‘insani yardım’ diye ülkeye göndermek istediği kamyonlardan tel, çivi ve çit gibi malzemelerin çıktığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.