Maduro: Trump, Uruguay ve Meksika’nın barışçıl diyalog girişimini baltalamak istiyor

  • 08 Şubat 2019
  • 3.103 kez görüntülendi.
Maduro: Trump, Uruguay ve Meksika’nın barışçıl diyalog girişimini baltalamak istiyor

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ‘ABD Başkanı Donald Trump, Uruguay ve Meksika tarafından Venezuela’’da barışçıl bir çözüm bulunması için başlatılan iyi niyetli diyalog girişimlerini baltalamak istiyor. Venezuela’da devlet başkanlığının gaspedilmesi, Irak’taki kitle imha silahları kadar yalan’ dedi.

Venezuela’da ABD ve bölge ülkelerinin askeri ve siyasi müdahaleciliği karşısında düzenlenen “Hands Off Venezuela” (Venezuela’dan ellerini çek) imza kampanyasına ülkenin tüm kentlerindeki Bolivar meydanlarında katılım devam ediyor.

Başkent Caracas’ın tarihi merkezindeki Bolivar Meydanı’nda başlatılan imza kampanyasına Devlet Başkanı Maduro, eşi Cilia Flores ile katıldı.

Maduro burada yaptığı konuşmada, “Barış için, Venezuela’nın kutsal egemenliği ve Venezuela’nın kendi kaderini belirleme hakkını savunmak için imzaladım. Venezuela’ya saygı gösterin.” dedi.

Venezuela’nın geleceğini belirleyecek günlerden geçtiklerini vurgulayan Maduro, ülkesinde denenen darbe girişiminin başarıya ulaşamadığını belirtti.

“Bu hiç de öyle değil. Venezuela’da devlet başkanlığının gasbedilmesi, Irak’taki kitle imha silahları kadar yalan. Belki bizim ideolojimiz ya da bakış açımız sizin hoşuna gitmiyor olabilir ama biz varız ve milyonlarcayız. Bu sözleri milyonlarca Venezuelalının imzasıyla birlikte ABD halkına yöneltiyorum. ABD Başkanı Donald Trump, Uruguay ve Meksika tarafından Venezuela’da barışçıl bir çözüm bulunması için başlatılan iyi niyetli diyalog girişimlerini baltalamak istiyor.”

Muhalefete de seslenen Maduro, Venezuela’nın iyiliği için müzakere etmek gerektiğini, bunu reddetmenin “güç kullanmayı bir metod olarak görmek” anlamına geldiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.