Maduro: Venezüela, Suriye’nin yanında ve ona tam yardım sağlamaya hazırdır

  • 07 Aralık 2022
  • 141 kez görüntülendi.
Maduro: Venezüela, Suriye’nin yanında ve ona tam yardım sağlamaya hazırdır

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin ve Suriye’nin aynı terör saldırısı altında olduğunu ve Venezuela’nın Suriye’nin yanında olduğunu ve desteklediğini vurgulayarak, Suriye’nin tam zaferini elde etmeye devam ettiğine olan güvenini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’a selamlarını ileten Başkan Maduro’nun sözleri Kinan Zahreddin’in Suriye’nin Venezüela Olağanüstü Büyükelçisi ve Tam Yetkili Temsilcisi olarak güven mektubunu kabul ederken geldi.

Dün akşam gerçekleşen görüşmede Maduro, ülkesinin çeşitli ekonomik alanlarda ve hayati sektörlerde Suriye’ye tam yardım sağlamaya hazır olduğunu vurgulayarak, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Tarık El Asimi’ye, imzalanan ikili anlaşmaların etkinleştirilmesi, ortak bir Suriye-Venezüela işadamları konseyi oluşturulması ve her iki taraf arasında yerel ürünlerin değiş tokuşu için gerekli prosedürlerin başlatılması talimatını verdi.

Büyükelçi Zahreddin ise, tüm uluslararası forumlarda Venezüella’nın Suriye meselelerini destekleme konusundaki siyasi tutumunu takdir ederek Cumhurbaşkanı Esad’ın selamlarını Başkan Maduro’ya ve genel dost Venezüela halkına iletti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.