Mahmud Ez-Zehhar: Hamas Olarak Uzlaşı Hükümetine İkinci Bir Şans Verdik…

  • 24 Ocak 2015
  • 1.071 kez görüntülendi.
Mahmud Ez-Zehhar: Hamas Olarak Uzlaşı Hükümetine İkinci Bir Şans Verdik…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, sorumluluklarını yerine getirmesi ve Gazze’ye karşı daha insaflı olması için Hamas’ın uzlaşı hükümetine ikinci bir şans verdiğini belirterek, Hamas hareketinin alternatifleri düşündüğünü ve hükümetin ortaya koyduğu zaafın esiri olmayacağını söyledi.

Dün Gazze’nin güneyinde Yenilmiş Ekin Savaşı’nda şehit olanların anısına düzenlenen etkinliğe katılan Hamas lideri Ez-Zehhar halkla direnişin tek yumruk halinde olduğunu belirterek işgal rejimine mesaj verirken, direniş güçlerinin elindeki silahların en temiz ve pak silah olduğunu bunu işgalcinin dışındaki kimseye karşı kullanmadıklarını ve hiçbir zaman başkalarının güvensizliği için de çalışmadıklarını söyleyerek Arap devletlerine mesaj verdi.

Direniş gruplarına seslenen Ez-Zehhar, “Ellerimiz Filistin topraklarını kurtarmak için Allah’ın şeriatine uygun olarak şartsız herkese uzanmış durumda. Bu yürüyüşümüzü durdurmak isteyenler bizde kararlılıktan başka bir şey bulamazlar. Daha önce başkalarına yaptıklarını bize yapamazlar. Misyonumuz bu vatanı gelen saldırılara karşı korumaktır” dedi.

Esir ve şehit aileleri yanında, Hamas liderleriyle halktan kalabalık bir kitlenin katıldığı etkinlik İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın askeri gösterisiyle son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.