Mahmud Ez-Zehhar: Şartlar Olgunlaşınca Esir Siyonist Askerlerle İlgili Söylenmesi Gerekeni Söyleriz…

  • 13 Aralık 2014
  • 880 kez görüntülendi.
Mahmud Ez-Zehhar: Şartlar Olgunlaşınca Esir Siyonist Askerlerle İlgili Söylenmesi Gerekeni Söyleriz…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, esir Siyonist askerlerle ilgili konuşmama konusunda kararlarının olduğunu belirterek, şartlar olgunlaşınca hareketin bu konuda söylenmesi gerekeni söyleyeceğini ifade etti.

Dün akşam (12 Aralık) El-Cezire televizyonuna konuk olan Ez-Zehhar, “Savaşın başında bir Siyonist askerin esir alındığını belirttik, onun ismini ve kimliğini açıkladık. Bundan fazlasını şu an itibariyle söylemiyoruz. Şartlar olgunlaşınca söyleriz” dedi.

Düşmanla güvenlik işbirliği devam ettiği sürece ulusal özgürlük programının başarılı olamayacağını belirten Ez-Zehhar, gerek Gazze’de olsun gerekse Batı Yaka’da olsun durumun iç açıcı olmadığını, ancak buradaki direnişin hâlâ iyi olduğunu; son savaşta acı ve sıkıntı çekseler de kendilerinin de düşmana daha önce görmediği zayiatı verdirdiklerini söyledi.

İşgalci var oldukça 1967 sınırlarını tanımayacaklarını belirten Ez-Zehhar, 67 sınırlarını veya işgal rejimini tanıyacaklarını düşünenlerin yanıldıklarını ifade etti.

Filistin uzlaşı hükümetine de değinen Ez-Zehhar, altı ay önce kurulan hükümetin üzerine düşeni yapmadığını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.