Mahmud Ez-Zehhar: Uzlaşı Hükümeti Kendisinden Bekleneni Yerine Getirmedi…

  • 15 Aralık 2014
  • 829 kez görüntülendi.
Mahmud Ez-Zehhar: Uzlaşı Hükümeti Kendisinden Bekleneni Yerine Getirmedi…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Mahmud Ez-Zehhar Rami El-Hamedallah başkanlığındaki Filistin uzlaşı hükümetinin kendisinden bekleneni yerine getirmediğini söyledi.

El-Aksa Televizyonuna konuk olan Hamas lideri Ez-Zehhar “Filistin Parlamentosu uzlaşı hükümetine güvenoyu vermedi. Çünkü bu hükümet başarısız bir hükümettir. Seçimlere gitmek, uzlaşı maddelerini hayata geçirmek, güvenlik birimlerini birleştirmek onun göreviydi. Ancak kendisi üzerine düşeni ve kendisinden bekleneni yapmadı. Başarısız kalan hükümetin siyasi bir programı da yok” dedi.

Hükümetin aktif rol almasından ve üzerine düşeni yerine getirmesinden Dr. Rami El-Hamedallah’ın sorumlu olduğunu hatırlatan Ez-Zehhar, Hamedallah’ın Abbas’ın değil halkın görevlisi olduğunu söyledi.

Hamas’ın Mahmud Abbas’ın başkanlığıyla ilgili tavrının sorulması üzerine Ez-Zehhar “Filistin Anayasasına göre Mahmud Abbas’ın başkanlık süresi dolmuştur. Onun yürüttüğü görüşme programı ise tamamıyla başarısızlıkla sonuçlandı” dedi.

Direnişin Batı Yaka’da daha aktif hale getirilmesine de değinen E-Zehhar bu konuda bütün gruplarla işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.