Mahmud Zehhar: “Biz Ä°ÅŸgalcilerin Esirlerine Onların Bizim Esirlerimize Yaptığını Yapmıyoruz”

  • 11 Nisan 2015
  • 1.032 kez görüntülendi.
Mahmud Zehhar: “Biz Ä°ÅŸgalcilerin Esirlerine Onların Bizim Esirlerimize Yaptığını Yapmıyoruz”

Filistin Ä°slâmî DireniÅŸ Hareketi (Hamas) liderlerinden Dr. Mahmud Zehhar bugün (10 Nisan) okuduÄŸu Cuma hutbesinde Filistinli özgürleÅŸtirilmiÅŸ esirlerden olan Cafer Ivad’ın iÅŸgal zindanlarında gördüğü kötü muamelelerden dolayı maruz kaldığı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmesi üzerinde durdu.

Dr. Zehhar, bugün Gazze’nin Zeytun mahallesinde bulunan Tevvabin Camisi’nde okuduÄŸu Cuma hutbesinde esir Cafer Ivad’ın iÅŸgal zindanlarında maruz kaldığı kötü muameleden ve insanlık dışı uygulamalardan dolayı maruz kaldığı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmesinin iÅŸgal rejimi açısından bir utanç ve yüz karası olduÄŸunu dile getirerek şöyle konuÅŸtu:

“Biz iÅŸgalcilerin esirlerine, saÄŸlık hizmetlerinin ihmali ve tecrit gibi muamelelerde bulunmak suretiyle onların bizim esirlerimize yaptıklarının aynısını yapmıyoruz. Bu konuda onların daha önceki esirleri Gilad Shalit’e yaptığımız muamele en açık örnektir.”

Mahmud Zehhar hutbesinde Filistin özerk yönetimini de özgürleÅŸtirilen esir Cafer Ivad’ın hayatını kaybetmesinden sorumlu tuttu. Zehhar, özerk yönetimin iÅŸgal rejimiyle güvenlik iÅŸbirliÄŸini sürdürmesinden dolayı bu sorumluluÄŸu yüklendiÄŸini ifade etti. O yüzden özerk yönetime, iÅŸgal rejimiyle arasındaki güvenlik iÅŸbirliÄŸine son vermesi çaÄŸrısını bir kez daha yineledi. Zehhar bu iÅŸbirliÄŸinin, baÅŸta esirler meselesi olmak üzere Filistin davasıyla ilgili bütün meselelere olumsuz bir ÅŸekilde yansıdığına dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.