Mahmut Abbasa Bağlı Güvenlik Birimleri Siyasi Tutuklulara İşkence Etmeyi Sürdürüyor

  • 23 Ocak 2017
  • 995 kez görüntülendi.
Mahmut Abbasa Bağlı Güvenlik Birimleri Siyasi Tutuklulara İşkence Etmeyi Sürdürüyor

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri, Batı Yaka zindanlarında tutulan siyasi tutuklulara işkence etmeyi sürdürüyor.

Umame Enformasyon Merkezi’nin bildirdiğine göre, siyasi tutuklu Filistin Politeknik Üniversitesi öğrencisi Emced Selheb’in ailesi, oğullarının Genel İstihbarat birimine ait Eriha Cezaevi’nde işkenceye maruz kaldığını açıkladı.

Filistinli üniversite öğrencisinin babası, oğlunun işgal zindanlarından bırakıldıktan bir hafta sonra 19 Aralık 2016’da gözaltına alındığını ve sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi.

Baba Selheb, oğlunun işgal rejimi zindanlarında gördüğü işkence ve kötü muamele nedeniyle dizinden yaralı ve midesinden rahatsız olduğunu, baş ağrılarından şikayet ettiğini bildirdi.

Bu arada, Birzeit Üniversitesi öğrencilerinden Abdullatif Subh ve İkrime Eyyub’un Genel İstihbarat birimi zindanlarında işkence gördükleri ifade edildi.

Öğrencilerden Abdullatif Subh’un Eriha Cezaevi’nde sekiz gündür ve İkrime Eyyub’un da Ramallah’taki Genel İstihbarat zindanında üç gündür gözaltında tutulduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.