Mahmut Ez Zahhar İsrail’in teklifini reddettiklerini açıkladı

  • 09 Şubat 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
Mahmut Ez Zahhar İsrail’in teklifini reddettiklerini açıkladı

Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar, Hamas’ın İsrail’in esir takası için sunduğu şartları reddettiğini belirtti.

Katar El Cezire kanalına demeç veren Zehhar, öne çıkan şartlar arasında İsrail’in Hamas’ın elindeki esir askerleri bırakması karşılığında, Gazze’ye uyguladığı ambargoyu azaltması olduğunu söyledi.

Zehhar, “İsrail yeni bir esir takası teklifi için Arap ve yabancı devletlerle bazı insanı yardım kuruluşlarını devreye soktu, ancak Hamas’ın şartlarına cevapsız kaldı.” dedi.

İsrail’in Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın elinde esir olan akıl hastası bir İsrail askerine karşılık Gazze’ye uygulanan ambargoyu azaltma ve bazı Filistinli hasta tutukluları serbest bırakmayı teklif ettiğini söyleyen Zehhar, “İsrail’in hileleri Hamas’ı kandıramaz. Filistinli esirler serbest bırakılmadığı müddetçe, işgal gücü ile pazarlık söz konusu olamaz.” diye konuştu.

Zehhar, İsrail’in bu hamlesinin, esir bulunan İsrail askerlerinin ailelerini ve bazı İsrail siyasi partilerini susturma amaçlı olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.