Mahmut Ez Zahhar: Kudüs Günü, hak ile batıl arasındaki savaşın sembolüdür

  • 05 Mayıs 2021
  • 861 kez görüntülendi.
Mahmut Ez Zahhar: Kudüs Günü, hak ile batıl arasındaki savaşın sembolüdür

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) siyasi bürosu üyesi Mahmud ez-Zahar, Kudüs Günü’nü hak ve batıl arasındaki savaşın sembolü olarak nitelendirerek, ”bugünün belirlemenin amacı Filistin’in özgürlüğü içindir” dedi.

Mahmud ez’Zehar, bugün IRNA ile yaptığı röportajda, İmam Humeyni’nin (S) Dünya Kudüs Günü’nü tayin etmesinin başarılı bir seçim olarak nitelendirerek, ‘Özellikle bu günde, Kudüs ve Filistin davasına özel ilgi duyuluyor” dedi.

Hamas’ın üst düzey üyesi, İslam dünyasının en önemli meselesinden birinin Mekke ve Medine’den sonra en kutsal topraklar kabul edilen Kudüs olduğunu ve müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa olduğunu söyledi.

Ez’Zehar, bazı Arap rejimlerinin Siyonist rejimle ilişkilerinin normalleşmesini, İslam dünyasının temel ilkelerinin terkedilmesi ve İslam ümmetine ihanet olduğunu belirterek, ‘İşgalcilere karşı görevimiz onları toprağımızdan çıkarmaktır, onlarla dost olmak değildir” dedi.

Hamas’ın üst düzey yetkilisi, Siyonist rejimin bazı Arap rejimleri tarafından tanınmasını gerçek bir sapma ve suç olarak nitelendirerek, Siyonist düşmanla yakın zamanda ilişkilerini geliştiren tüm Arap ülkelerinin başarısız olacağını kaydetti.

Mahmud ez-Zehar, Kudüs’ün işgalinin tüm Filistin topraklarının işgali anlamına geleceğini belirterek, başta İslam dünyası olmak üzere uluslararası toplumu ve sivil toplum kuruluşlarını Filistin davasına destek vermeye çağırdı.

Ramazan ayının son Cuması, İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu İmam Humeyni’nin girişimiyle Uluslararası Kudüs Günü olarak adlandırıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.