Makedonya dışişleri bakanı İran meclis başkanı Laricani’yle görüştü

  • 25 Nisan 2016
  • 928 kez görüntülendi.
Makedonya dışişleri bakanı İran meclis başkanı Laricani’yle görüştü

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, kültürün, milletlerin yakınlaşmasındaki en önemli etken olduğunu söyledi.

Meclis Haber Ajansının bildirdiğine göre, Laricani, dün Tahran’da, Makedonya dışişleri bakanı Nikolo Poposki ile görüşmesinde, iki ülke arasında ilişkilerin geçmişine temasla, ülkelerin kendi kültürlerini diğer milletlere tanıtmak suretiyle diğer ülkelerle ilişkilerini her alanda daha da rahat geliştirebileceklerini söyledi.

İran Meclis Başkanı, turistik ziyaretlerin İran ve Makedonya arasında ilişkilerin gelişmesinde de etkili bir diğer unsur olabileceğini belirterek; İran ve Makedonya’nin iki dost ülke olduğunu ve iki ülkenin turizm açısından çekici önemli potansiyellerinin olduğunu belirterek iki ülkenin turizm alanında daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Makedonya dışişleri bakanı da, ülkesinin İran’la her alanda ilişkileri geliştirmek istediğini belirterek, Makedonya’da farsça dil kursları, İranlı şairlerin eserlerinin tercümesi, İran kültür günü ve film festivali gibi programları hayata geçirdiklerini söyledi.

Makedonya dışişleri bakanı da, iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde büyükelçiliklerin rollerine de işaretle, maalesef Makedonya’nın İran’da büyükelçiliğinin açılmadığını ve bu doğrultuda ciddi çaba harcadıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.