Malatya’da Deprem!

  • 29 Kasım 2015
  • 595 kez görüntülendi.
Malatya’da Deprem!

Malatya’nın Hekimhan ilçesi yakınlarında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyüklüğü 2,5 ila 3,0 arasında deÄŸiÅŸen artçı sarsıntılar da kaydedildi. Depremde bir evin duvarının düşmesi sonucu bir çocuÄŸun hafif ÅŸekilde yaralandığı açıklandı. 5 evde ise ağır hasar oluÅŸtu.

BoÄŸaziçi Ãœniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem AraÅŸtırma Enstitüsü Bölgesel Deprem – Tsunami Ä°zleme ve DeÄŸerlendirme Merkezi’nin verilerine göre, deprem saat 02.28’de, Hekimhan ilçesine baÄŸlı Dursunlu köyünün 0,74 kilometre kuzeybatısında, yerin 2,3 kilometre derinliÄŸinde gerçekleÅŸti. Malatya il merkezinde de hissedilen sarsıntı korku ve paniÄŸe yol açtı. Evlerin ışıklarının yandığı, bazı vatandaÅŸların sokaÄŸa çıktığı görüldü.

Saat 02.33’te Hekimhan ilçesine baÄŸlı Yayladamı Mahallesi’nde 3,0 büyüklüğünde, saat 02.34’te Sarıkız Mahallesi’nde 2,7 büyüklüğünde, saat 02.41’de ise Kuluncak ilçesi Karaçayır Mahallesi’nde 2,5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi. Korkutan depremler sebebiyle can ve mal kaybı olup olmadığına iliÅŸkin bilgi verilmedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.