Malezya Başbakanı Halkı Son 50 Yılın En Büyük Sel Felaketiyle Mücadele Ederken Obama’yla Golf Oynadı…

  • 27 Aralık 2014
  • 844 kez görüntülendi.
Malezya Başbakanı Halkı Son 50 Yılın En Büyük Sel Felaketiyle Mücadele Ederken Obama’yla Golf Oynadı…

Malezya Başbakanı Rezzak, son 50 yılın en büyük sel felaketi sırasında Obama’yla golf oynarken yakalandı

Malezya Başbakanı Necip Rezzak’ın, ülkesi son 50 yılın en ağır sel felaketiyle mücadele ederken Hawai’de ABD Başkanı Barack Obama’yla golf oynadığı ortaya çıktı.

Felaketin ilk anlarında çekilen fotoğrafları basına yansıyan Rezzak, sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Tepkilerin ardından tatilini yarıda kesip Malezya’ya dönen Rezzak, felaketten en fazla etkilenen bölge olan Kelantan’a gitti.

Rezzak, sel nedeniyle kara yoluyla ulaşımın gerçekleştirilemediği bölgelere helipkopterlerle gıda yardımı yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Rezzak, selden etkilenenlere 160 milyon dolar (yaklaşık olarak 375 milyon Türk lirası) yardım yapılacağını da belirtti.

Diğer yandan Kuala Lumpur hükümeti de selden etkilenen bölgelerde ‘olağanüstü hal‘ ilan etmemesi nedeniyle eleştiriliyor.

Uzmanlar Malezya’da sele neden olan yağışların, Güneydoğu Asya’daki son 10 yılın en ciddi Muson yağışı olduğu belirtiyor.

Malezya resmi haber ajansından yapılan açıklamaya göre, Kelantan, Terengganu, Pahang, Perak ve Perlis’te evlerinden tahliye edilenlerin sayısı 160 bine ulaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.