Mali’de Etnik Gruplar Arasında Çatışma

  • 29 AÄŸustos 2016
  • 755 kez görüntülendi.
Mali’de Etnik Gruplar Arasında Çatışma

Mali’de Bambara ve Peul etnik gruplarının çatışmasında en az 5 kişi yaşamını yitirdi.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, ülkenin orta kesimindeki Mopti’ye bağlı Kareri bölgesinde yaşayan Bambara ve Peul etnik grupları arasında hafta sonu silahlı çatışma çıktığı, olayda 5 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, Kareri sakinlerine, barışın ve huzurun sağlanması için sükunet çağrısında bulunan hükümet, olaya karışan kişilerin kimliğinin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldığını belirtti.

Yerel yetkililerden Amadu Şerif Haidara ise çatışmada 10 Bambara üyesinin öldüğünü ifade etti.

Peul Kimliğinin Muhafazası ve Mali’de Yargının Yenilenmesi İttifakı (ANSIPRJ) Başkan Yardımcısı Sidy Bakaye Cisse, çatışmaların, Bambara mensuplarının, Peul üyelerinin evlerini yağmalama girişiminin ardından başladığını öne sürdü. İki topluluk arasında 19 Ağustos’ta da benzer nedenlerle çatışma çıkmış, olayda 9 kişi yaşamını yitirmişti.

Şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla hükümet ile ülkenin kuzeyinde özerklik isteyen silahlı gruplar arasında Cezayir’de, 2015’te imzalanan barış anlaşmasına rağmen ülkedeki etnik çatışmalar devam ediyor. Mali’nin Segu ve Mopti bölgesi, nisan ayından bu yana söz konusu etnik grupların çatışmalarına sahne oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.