Mali’de görevli BM Misyon aracına yapılan saldırıda beş asker öldü altı asker yaralandı

  • 03 Temmuz 2015
  • 742 kez görüntülendi.
Mali’de görevli BM Misyon aracına yapılan saldırıda beş asker öldü altı asker yaralandı

Mali’de silahlı bir grup, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu’na (MINUSMA) ait araçlara saldırı düzenledi. Olayda Burkina Fasolu beş mavi bereli askerin öldüğü belirtildi.

Yerel yetkililer, silahlı grubun ülkenin kuzeyindeki Timbuktu bölgesinde pusu kurduğunu, MINUSMA’ya ait iki aracı ateşe vermesi sonucu altı mavi bereli askerin de yaralandığını açıkladı. Saldırıyı üstlenen olmadı ancak güvenlik kaynakları, saldırıyı Ensareddin grubunun düzenlemiş olabileceğini kaydetti.

Mali’de barış gücünü hedef alan, geçen hafta düzenlenen son saldırıda üç barış gücü askeri yaralanmıştı.

Ülkenin güneyindeki Fakola ve orta kesimde bulunan Nara bölgesinde geçen hafta saldırılar olmuştu. Fakola’da birçok yer yağmalanmış, Nara’daki askeri kampa düzenlenen saldırıda üç asker ölmüştü.

Fransız basını, saldırıları Iyad Ag Ghaly’nin liderliğini yaptığı Ensareddin grubunun üstlendiğini duyurmuştu.

Ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplar ile hükümet arasında geçen ay imzalanan barış anlaşmasına rağmen Mali halen saldırılara sahne oluyor.

Uzmanlar, ülkenin kuzeyindeki en etkili silahlı gruplardan Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) ile hükümet arasında 20 Haziran’da imzalanan barış anlaşmasının ülkedeki siyasi ve güvenlik sorununa çare olabileceği görüşünü savunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.