Maliki: Türkiye Kendini Harabeye Çevirecek

  • 25 Ekim 2016
  • 1.099 kez görüntülendi.
Maliki: Türkiye Kendini Harabeye Çevirecek

El-Alem televizyonunun es-Someriye televizyonundan naklen bildirdiğine göre Irak’ta görevi son bulan Rusya’nın Bağdat büyük elçisini kabul eden Irak eski başbakanı ve Irak Kanun devleti grubu başkanı Nuri Maliki, Musul’un IŞİD’in eline düşmesinde kusurlu olan bazı kesimler ve özellikle Türkiye’ye Irak’ın içişlerine müdahale konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye’nin Irak’ın içişlerine müdahalesinin bu ülkeyi bir harabeye çevirebileceğini belirten Nuri Maliki, Irak’ın, IŞİD terörizmine karşı mücadele bahanesiyle her türlü dış müdahaleye karşı olduğunu söyledi.

Irak’ın onarımı ve kalkınması konusunda Rusya’nın yardım ve katkılarından dolayı takdir ve teşekkürlerini de bildiren Irak Kanun devleti grubu başkanı Maliki,  Musul’un kurtarılarak vatan kucağına geri dönmesinden sonra IŞİD’in ömrünün artık bu ülkede tamamlanacağını söyledi.

9 gün önce Irak başbakanı Haydar el-İbadi’nin direktifi ile Musul’un kurtarılması operasyonu başlatılmış ve Irak ordusunun yanı sıra halk direniş güçleri Haşd’uş Şaabi, güvenlik güçleri, Kürt Peşmergeleri ve bölge aşiret güçlerinin katıldığı bu operasyonda şimdiye kadar Musul çevresinde bir çok kasaba ve köy teröristlerin işgalinden kurtarılmış bulunmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.