Mandela Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı…

  • 05 Aralık 2014
  • 780 kez görüntülendi.
Mandela Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı…

Geçen yıl hayata gözlerini yuman Nelson Mandela, birinci ölüm yıl dönümünde idari başkent Pretoria’nın Devlet Başkanlığı Sarayı’nın bahçesinde düzenlenen törenle anıldı. Mandela’nın eşi Graça Machel ve dava arkadaşı Ahmed Kathrada gibi isimlerin hazır bulunduğu anma programında duygulu anlar yaşandı.

Dün Nelson Mandela Vakfı’ndaki programa katılan Machel, bu sabahki törende de gözyaşlarını tutamadı. Mandela’nın son eşi olan Machel, “Mandela’nın mirası devam edecek. Hem Mandela’nın çocuklarının hem kendi çocuklarımın annesiyim. Her an Mandela’yı hatırlıyoruz, onu özlüyoruz” dedi.

Machel’den sonra söz alan Ahmed Kathrada ise, “Mandela ile 40’lı yıllarda tanıştık. O zaman üniversite öğrencisiydik. Mandela ile uzun yıllar hapis yattım. 20 yıldan fazla sürede sadece 2 kez kızdığını hatırlarım. Hapisten çıktıktan sonra sıradan bir insan gibi yaşayacağımızı söyledi ve öyle yaptık. Mandela insanları seven bir halk adamıydı” sözleri ile duygularını paylaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.