Mansur Hadi Güçleri Son Merkezleri Aden’i Kaybetti

  • 31 Ocak 2018
  • 1.312 kez görüntülendi.
Mansur Hadi Güçleri Son Merkezleri Aden’i Kaybetti

 Güney bölgesi sakinleri ve görgü tanıkları, Birleşik Arap Emirliklerine bağlı Güney Yemen kuvvetlerinin, Aden’de Arabistan’a bağlı Abd Rabbuh Mansur Hadi kuvvetlerinin son merkezini ele geçirdiklerini açıkladı.

Aden sakinleri, Güney Yemen kuvvetlerinin iki gündür süren savaş ve çatışmaların ardından ve Abd Rabbuh Mansur Hadi’ye bağlı kuvvetleri Cumhurbaşkanlığı Sarayında kuşatılmalarının ardından sahil şehri Aden’e hâkim olduklarını açıkladı.

Bölge sakinleri, Güney Geçiş Konseyine bağlı kuvvetlerin, Arabistan’a bağlı Abd Rabbuh Mansur Hadi kuvvetlerinin Aden’in kuzeyindeki Dar Said bölgesindeki son mevzilerinde kontrolü ele geçirdiğini belirtti. Bu olay, ağır silahların ve tankların kullanıldığı şiddetli çatışmaların ardından gerçekleşti.

Güney Yemen kuvvetlerinin hâkim olduğu askeri merkezler ve Dar Said bölgesi, Aden’in kuzeyinde yer almaktadır ve bu bölgedeki en büyük askeri merkezlerden biridir.

Ancak, Abd Rabbuh Mansur Hadi’ye bağlı kuvvetlerden biri olan Mihran el-Kabati, diğer tarafı hain ve darbeci olmakla ve darbeci olarak nitelendirdiği kişileri Hadi’ye bağlı kabineyi düşürmekle suçladı.

Güney Yemen kuvvetleri, Aden’in Krater ve el-Tevahi bölgelerini daha önce ele geçirmişti.

Aden sakinleri ve görgü tanıkları, Güney Yemen kuvvetlerinin Abd Rabbuh Mansur Hadi’ye bağlı kuvvetlere karşı zafer kazandığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.