Mansur Hadi Lahec’de askerlerin ölümünden sorumludur.

  • 22 Mart 2015
  • 896 kez görüntülendi.
Mansur Hadi Lahec’de askerlerin ölümünden sorumludur.

Yemen halkçı kongre partisi ve ulusal koalisyon partisi yayınladıkları bildiride müstafi cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi ülkenin güneyinde 45 askerin öldürülmesinden sorumlu tuttular.
Yemen haber ajansının bildirdiğine göre bu bağlamda yayınlanan bildiride şöyle yazılıyor: Yemen halkçı kongre partisi ve ulusal koalisyon partisi, Lahec eyaletin Hute kentinde 29 askerin katliam edilmesi ve İbn-i Haldun hastanesine saldırının ardından 16 askerin de infaz edilmesi ile ilgili yaşanan gelişmeler ve cinayetleri kınadığı, işlenen cinayetlerin İslam ile asla bağlantılı olmadığı, sadece müstafi cumhurbaşkanı ve piyonlarının sorumlu olduğunu belirtti.
Yemen haberin bildirdiğine göre müstafi cumhurbaşkanına bağlı milis ve el-Kaide güçleri, dün Aden’in 18 km uzağındaki Hute’de kent yerel yönetim binasında konuşlanan onlarca asker ve subaya yönelik yaptığı saldırıda 29’unu katletti.
Silahlı milis güçler daha sonra Hute kenti İbn-i Haldun hastanesine saldırarak yaralı 16 askeri kaçırdılar. Askerlerin cesetleri dün el-Hamra bölgesinde bulundu.
Bu arada Yemen’de çatışmaların yoğunlaşmasının ardından Amerika dün özel birliklerinden 100 askeri, Aden’den çıkartarak askeri personeli ile ilgili tüm belgeleri de imha etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.