Mansur Hadi Riyad’dan ABD’ye kaçtı

  • 19 Haziran 2019
  • 1.172 kez görüntülendi.
Mansur Hadi Riyad’dan ABD’ye kaçtı

Yemen’in istifa eden ve ülkesinden kaçan Cumhurbaşkanı Mansur Hadi, hastalığını bahene ederek ailesi ile birlikte Riyad’dan ayrıldı ve Amerika’nın Ohio eyaletine gitti.

Yemen medyası Amerikalı kaynaklardan naklen bu haberi duyurarak, Mansur Hadi S. Arabistan kralına bir mektup bıraktığını ve son beş yılda firarda olduğu dönemde kendisine ve firardaki hükümetine destek vermesi ve ev sahipliği yapmasından dolayı şükranlarını sunduğunu yazdı.

Arap bir diplomatın belirttiğine göre, Mansur Hadi veda mektubunu bir oturumda S. Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Said Cabir’e verdi. Mansur Hadi mektupta hastalığı yüzünden görevini sürdüremeyeceğini ve siyaset alanından çekildiğini belirtti.

Öte yandan Amerika’nın Ohio eyaletinde bazı kaynaklar Mansur Hadi ve çok sayıda yakını bu eyaletteki özel rezidansını ikamet etmek üzere seçtiklerini

Mansur Hadi 22 Ocak 2015’te Halid Bahah kabinesinin istifa etmesinin ardından görevinden istifa etti. Mansur Hadi daha sonra da 21 Şubat 2015’te başkent Sana’dan Aden’e kaçtı ve istifa eden kabinesi ile birlikte beş yıl boyunca Suud rejiminin himayesinde S. Arabistan’da kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.