Maratonun Asıl Amacı Kudüs’te İşgali Meşrulaştırmak ve Yahudileştirmedir.

  • 13 Mart 2015
  • 901 kez görüntülendi.
Maratonun Asıl Amacı Kudüs’te İşgali Meşrulaştırmak ve Yahudileştirmedir.

Kudüs’teki işgal belediyesinin öncülüğünde ve gözetiminde bugün (13 Mart Cuma) düzenlenen ve Kudüs’ün batısı ile doğusunu birleştirme görünümü verilen uluslararası maratonun gerçekte Kudüs’teki gayri meşru işgali meşrulaştırma amacına yönelik çirkin bir oyun olduğu ifade edildi. Siyonistlere ait ticari kuruluşların ve onlarla ilişki içindeki muhtelif sanayi ve ticaret kurumlarının sponsorluğunda ve işgalcilere ait belediyenin gözetiminde gerçekleştirilen maratona görünüşte spor yarışması süsü verilse de gerçekte Kudüs üzerindeki gayri meşru işgalin meşrulaştırılması ve bu şehirdeki yahudileştirme faaliyetinin oturtulması için uluslararası çapta etkinlik düzenlenmesi amaçlanıyor.

Merkezi Lübnan’da bulunan Filistin Gençlik ve Spor Kurumu tarafından bugün yapılan açıklamada işgal rejimine bağlı Kudüs belediyesinin oynadığı maraton oyunu kınanırken Arap ülkelerinin bu oyun karşısında sessiz kalmalarına da tepki gösterildi.

Siyonist işgalcinin Kudüs üzerindeki gayri meşru işgali meşrulaştırmayı amaçlayan maraton yarışmalarının bugün beşincisinin gerçekleştirildiği, maratona çoğunluğu siyonist işgalcilerden iki bin kişinin katıldığı, altmış farklı ülkeden de katılım olduğu ifade edildi.

Maraton Kudüs’teki gayri meşru işgali meşrulaştırmanın yanı sıra bu şehirdeki yahudileştirme faaliyetlerini de güçlendirme, bu faaliyete çok yönlü görünüm verme amaçlı olduğu dile getirildi. Filistin Gençlik ve Spor Kurumu’nun açıklamasında da buna dikkat çekilerek maratonun alelade bir yarışma değil yahudileştirme faaliyetinin bir parçası olduğu vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.