Mazlum ve Mustazafların Rehberi: Amerika’nın azami baskı politikası hezimete uğradı/FOTO

  • 02 Ekim 2019
  • 995 kez görüntülendi.
Mazlum ve Mustazafların Rehberi: Amerika’nın azami baskı politikası hezimete uğradı/FOTO

Amerika’nın İran milletine karşı azami baskı politikasının hezimete uğradığını belirten İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, İran’ın nükleer yükümlülüklerini hafifletmeye ciddiyetle devam edeceğini kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, bugün sabah saatlerinde Devrim Muhafızları yetkilileri ve komutanlarının kendileriyle yaptığı görüşmede, Amerikalıların azami baskı politikasının hezimete uğradığını belirterek, “Onlar azami baskı politikasının Tahran’a yönelik yoğunlaştığı takdirde İran İslam Cumhuriyeti’nin yumuşamaya zorlanacağını sanıyorlardı.” dedi.

Devrim Muhafızları komutanları ve askeri yetkililerine hitap eden İmam Hamanei, ABD’nin İran’ı dize getirme konusunda da başarısız olduğunu anlatarak, “Cumhurbaşkanımızı görüşmeye zorladılar, Avrupalı dostlarını arabulucu olarak kullandılar ve hatta yalvardılar fakat sonuçta başarısız oldular.” ifadesini kullandı.

Başkumandan sözlerine şöyle devam etti: Nükleer yükümlülüklerimizi sürdüreceğiz. Bu işi oldukça ciddi şekilde devam ettirmeliyiz. Bunun için de Atom Enerjisi Kurumu sorumludur. İslam Cumhuriyeti yönetiminin açıkladığı bu yükümlülükleri hafifletmeyi tam ve kapsamlı olarak yerine getirmeli ve istenen sonuca ulaşıncaya kadar devam ettirmeli.” beyanatlarında bulundu.

Ayetullah Hamanei, Amerika başta olmak üzere düşmanların Afganistan, Irak ve Suriye’deki masraflarına işaretle, “onlar, büyük harcamalar yaparak, IŞİD’i oluşturup, ona para, silah ve propaganda desteğinde bulundular ve Suriye, Irak ve İran gençlerinin gayreti ile IŞİD yok edilirken, yalan yere, ‘IŞİD’i biz yok ettik!’ söylüyorlar.” diye konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında direniş cephesinin küfür ve zulmün birleşik cephesine karşı büyük kabiliyetlerini takdir ederek, Devrim Muhafızları’na direniş coğrafyasına geniş ve sınırları aşan bakışını kaybetmemesini tavsiye etti.

Ayetullah Hamanei, ekonomi ile ilgili olarak, daha önce bazılarının hicri şemsi 1398 yılının ekonomik olarak çok zor bir yıl alacağını tahmin ettiklerine işaretle, ancak bugün ülke yetkililerinin yılın ilk yarasında ekonominin kısmen büyüdüğünü söylediklerini kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi, İran milletinin küfür, zulüm ve istikbar dünyasına karşı mücadelede her açıdan nihai zaferin İran milletine ait olduğunu vurguladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.