Mazlum ve Mustazafların Rehberi İmam Hamanei: Filistin kesinlikle kurtulacaktır

  • 07 Aralık 2017
  • 1.094 kez görüntülendi.
Mazlum ve Mustazafların Rehberi İmam Hamanei: Filistin kesinlikle kurtulacaktır

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei Amerika, korsan İsrail, gericiler ve zorbaların uşaklarını, günümüz dünyasının Firavunları niteledi.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei Çarşamba günü İslam Peygamberi -saa- ve İmam Cafer Sadık’ın -as- veladet yıldönümünde, üç erkin başkanları, nizamın önde gelen bazı yetkililerini, İslam ülkeleri büyükelçilerini ve İslami vahdet konferansının konuklarını kabulünde, günümüz Firavunlarının İslam ümmeti arasında ihtilaf ve savaş çıkarma çabalarına işaret ederek, Amerikalı yetkililer isteyerek veya istemeyerek Ortadoğu bölgesinde savaş çıkarılması ve böylece siyonist rejim İsrail’in güvenliğinin temin edilmesi ve İslam dünyasının yaralanan bedeninin ilerleyecek gücü olmaması gerektiğini itiraf ettiklerini belirtti.

İmam Hamanei konuşmasında şöyle buyurdu: Bizim bölgede Amerika’nın peşine düşenlere yönelik dilimiz nasihat dilidir ve bazı cahillerin sözlerine cevap vermek niyetinde de değiliz. Ancak onlara küresel zalimlere hizmet etmenin ancak onların kendilerine zarar vereceğini ve Kur’an-ı Kerim’in buyurduğu üzere, zalimlere eşlik etmenin sonu yok olmaktan başka bir şey olmadığını söylemek istiyoruz.

Bugün bölgede ve özellikle Kudüs ve Filistin meselesi başta olmak üzere İslam beldelerinin sorunları İslam ülkeleri ve müslüman milletlerinin İslamî vahdet ve direniş gibi iki önemli meseleye daha çok ilgi göstermeleri ve göz önünde bulundurmaları gerektiğini ortaya koymaktadır. Bugün Irak ve Suriye’de vahabi siyonist tekfirci teröristlerin komplosu bozguna uğradığı bir sırada başta Suud rejimi olmak üzere bölgede bazı Arap ülkelerinin Amerika ve korsan İsrail’in çıkarlarına hizmet etmeye başladığı gözleniyor. Gerçekte bölgede irticai Arap rejimlerin korsan İsrail ile ilişkilerini normalleştirme çabaları, Amerika devletinin Filistin ülküsünü unutturmak ve siyonist rejimin güvenliğini güvence altına almaya yönelik yeni bir komplosudur. Nitekim Amerika’nın büyükelçiliğini Tel aviv’den işgal altındaki Kudüs’e taşıma ve bu kenti çakma rejim İsrail’in başkenti ilan etme kararı da çağımız Firavunlarının işbirliğinin ürünüdür. Amerika Başkanı Donald Trump Kudüs hakkındaki tutumunu Çarşamba günü ilan edeceğini açıklamıştı. Bu çerçevede İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei şöyle buyurdu: İslam düşmanlarının Kudüs’ü siyonist rejimin başkenti ilan etme iddiası bu zümrenin acizliğinin işaretidir. Kuşkusuz İslam dünyası bu komploya karşı duracak ve siyonistler bu hareketleri ile daha büyük bir darbe alacak ve aziz Filistin hiç kuşkusuz kurtulacaktır.

Bugün Kudüs ve Filistin meselesi İslamî vahdetin ağırlık merkezidir ve bu önemli ve hayati konuya yönelik her türlü duyarsız davranış, Filistin milletinin ülküsüne ihanet sayılır. Bugün Amerika, korsan İsrail ve Suud rejiminin şom işbirliği İslam dünyasına büyük zararlar vermiştir. Ancak nasıl ki direniş ekseni bu şom üçgenin Irak ve Suriye’de tekfirci IŞİD terör örgütü planını etkisiz hale getirdiyse, Kudüs’e yönelik yeni komplolarını da İslamî vahdet ve Filistinlilerin akılcı tepkileri ile boşa çıkaracaktır.

Gerçekte Filistin’de çeşitli intifadaların deneyimleri siyonistlerin her türlü komplosunu etkisiz hale getirmiştir ve bu yolun sürdürülmesi hiç kuşkusuz Kudüs’e yönelik kurulan yeni kumpası da başarısızlığa sürükleyecektir. Nitekim Filistin halkının ABD Başkanı Donald Trump’ın posterlerini yakması Trump’ın Kudüs’e yönelik yeni tutumuna karşı gösterilen ilk tepkidir ve bu konuda yapacağı en ufak hatada daha nelerle karşılaşacağını ortaya koymaktadır. İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’bnin belirttiği gibi  bu komploda siyonistler ağır darbe alacaktır.

Bugün direniş ekseninin tekfirci IŞİD terör örgütünü bozguna uğratması İslamî vahdetin önemini ikiyi katlamıştı. Bugün İslamî vahdet ve direniş, düşman komplolarına karşın iki temel unsurdur ve İslam dünyasının iktidarına ve izzetine vesile olacaktır. Nitekim İslam dünyasında var olan bunca muazzam kapasite ile bu yolun açık olduğu anlaşılmaktadır. Her halükarda İslam dünyasının iktidarı, başta Kudüs ve Filistin olmak üzere İslam dünyasının türlü meselelerine karşı düşmanların komplolarını etkisiz hale getirecek en güçlü silahtır./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.