Mecid Tahtırevançi: Ä°ran, Nükleer Meselede Kesin Çözüme Ulaşılmasını Ciddiye Alıyor…

  • 27 Ocak 2015
  • 880 kez görüntülendi.
Mecid Tahtırevançi: Ä°ran, Nükleer Meselede Kesin Çözüme Ulaşılmasını Ciddiye Alıyor…

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Avrupa ve Amerika ülkeleri yardımcısı, karşı tarafın aşırı taleplerinin son bulması durumunda İran ile 5+1 grubu arasında nükleer anlaşmanın imkan dahilinde olduğunu bildirdi.

Dublin’de İrlanda Cumhuriyeti parlamentosu dış siyaset ve ticaret komisyonu başkanı Pett Borin ile görüşen İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Avrupa ve Amerika ülkeleri yardımcısı Mecid Tahtırevançi, İran ile 5+1 grubu arasında cereyan eden nükleer görüşmelerde İran’ın nükleer kesin çözüm yoluna ulaşılmasını ciddiye aldığını belirtti.

İran ve İrlanda arasındaki ilişkilerin gelişmesinin vurgulandığı bu görüşmede Tahtırevançi ayrıca Tahran’ın dış siyasetteki önceliğinin İrlanda gibi ülkelerle ilişkilerini geliştirmek olduğunu bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Avrupa ve Amerika ülkeleri yardımcısı ve İrlanda Cumhuriyeti parlamentosu dış siyaset ve ticaret komisyonu başkanı Pett Borin iki ülke ticari ve ekonomik potansiyel ve kapasitesine değinerek iki ülke arasında özellikle ilaç, tıp, gıda, tarım, petro kimya ve iletişim teknolojisi sanayi alanlarında olmak üzere ticari ilişkilerin daha da gelişmesi zaruretini vurguladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.