Meclis Başkanı Laricani: İran’ın baskısı Arabistan’ı cevap vermeye mecbur bıraktı

  • 02 Ekim 2015
  • 814 kez görüntülendi.
Meclis Başkanı Laricani: İran’ın baskısı Arabistan’ı cevap vermeye mecbur bıraktı

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani bugün Gadir-i Hum Bayramı münasebetiyle İran’ın önde gelen Şia taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi ile görüştü.

Görüşmede Mina faciasına değinen Ali Laricani, Suudi Arabistan devletinin hacıların intikali için gereken işbirliği yapmadığını belirterek “Suudiler hala hayatın kaybedenlerin naaşlarının intikal etme işini hayata geçirmemiştir” diye konuştu.

Birçok hacının ve özellikle İranlı hacıların hayatnı kaybetmesinin psikolojik boyutlarına işaret eden Laricani “Bu olay en az bir iki yıl halk içerisinde tedirginliğe neden olacak. Öte yandan Suudi Arabistan devletinin İran’ın baskıları sonucu cevap vermek zorunda kalmasına tanık oluyoruz” açıklamasında bulundu.

Mina olayının yan etkileri üzerinde çalışmalıyız

Önde gelen Şia taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi de bu görüşmede Mina olayının farklı boyutlarını ele alarak “Kuşkusuz bu olay uzun sürecek ve elbette bir istisna niteliğindeydi. Ayrıca söz konusu olay halkın hactan bıkmasına da neden olabilir” diye vurguladı.

Mina faciasının yan etkileri üzerinde çalışılması gerektiğini belirten Ayetullah Mekarim Şirazi “Şuan bazıları yüzsüzce hac menasikine karşı konuşmalar yapıyor” diye ifade etti.

Ayetullah Mekarim Şirazi ayrıca “Hacıların ülkelerine döndüğü bugünlerde İslam ülkeleri arasında bir dayanışma gerçekleşiyor ve bu olay en küçük ayrıntılarına kadar incelenmeli ve kendi haline bırakılmamalıdır” diye ekledi.

Y.B

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.