Meclisin Milli Güvenlik Komisyonunda ABD’nin Düşmanca Girişimlerine Misilleme Tasarısı Kabul Edildi

  • 29 Temmuz 2017
  • 1.140 kez görüntülendi.
Meclisin Milli Güvenlik Komisyonunda ABD’nin Düşmanca Girişimlerine Misilleme Tasarısı Kabul Edildi

Amerika’nın bölgedeki terörist ve maceracı girişimlerine karşı mukabele etme tasarısı İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonunda kabul edildi.

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu üyeleri bugün İran dışişleri bakanı hukuk ve uluslararası işlerden sorumlu yardımcısı Abbas Erakçi’nin de katılımıyla düzenledikleri olağanüstü oturumda, Amerikanın bölgedeki terörist ve maceracı girişimlerine karşı mukabele edilmesini ön gören tasarıyı görüştüler.

Bu görüşmeler ardından komisyonun tüm üyeleri tarafından ABD’nin terörist ve maceracı girişimlerine karşı konulması tasarısının genel hatları oy birliği ile kabul edildi.

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu muhtemelen önümüzdeki hafta düzenlenecek olan bir sonraki oturumunda ise bu tasarının ayrıntılarının görüşülmesine başlayacaklar.

Bu arada İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, komisyonun bugünkü olağanüstü oturumu sonrası yaptığı açıklamada, Amerika’nın bölgedeki maceracı ve terörist girişimlerine karşı konulması tasarısının ana hatlarının oy birliği ile kabul edilmesinin İran İslami Şura meclisinde Amerikan Kongresinin son kararına karşı birlik ve dayanışmanın mevcut olduğunu gösterdiğini söyledi.

Öte yandan bu oturum sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan dışişleri bakanı yardımcısı Abbas Erakçi, ABD’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP)’in 26, 28 ve 29. Maddelerini açıkça çiğnediğini ve İran’ın bu ihlallere gereken kesin cevabı vereceğini belirtti.

Seyyid Abbas Erakçi, Dışişleri Bakanlığının Meclis’in ABD uygulamalarına karşı hazırladığı ön tasarıyı tamamen kabul ettiğini ve Amerika’nın düşmanca girişimlerine gereken cevabın verilmesi gerektiğini söyledi.

Amerikan kongresi 25 Temmuz tarihinde 3 ret oyuna karşı 419 evet oyu ile İran aleyhinde kapsamlı yaptırım kararı almış ve Amerikan senatosu da 27 Temmuz tarihinde bu tasarıya kabul oyu vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.