Medvedev: Geçmişteki Gibi Bir Daha Dünyadan Kopmayacağız…

  • 15 Ocak 2015
  • 696 kez görüntülendi.
Medvedev: Geçmişteki Gibi Bir Daha Dünyadan Kopmayacağız…

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, ülke ekonomisinin durumuyla ilgili katıldığı bir konferansta, Rusya’nın geçmişteki hatasını tekrarlayarak, kendini bir daha dünyadan koparmayacağını söyledi. Medvedev, böyle bir adımın felaket derecesinde bir yanlış olacağını kaydetti.
Medvedev, doların serbest dolaşımı politikasından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Medvedev, başkent Moskova’da düzenlenen Gaydarovski Ekonomi Forumu’nda Rusya’nın ekonomik durumuna yönelik değerlendirmelerde bulunarak, “Çok daha kötü sonuçlara neden olabileceği için doların serbest dolaşımından vazgeçmeyi düşünmüyoruz. Rusya’nın çok az miktarda kalan dış borcunu ödemek ve ucuz enerji fiyatlarıyla ekonomiyi uyumlu hale getirmek için yeterli düzeyde rezervi var. İşsizlik oranımız düşük ve istihdam oranımız ise birçok Avrupa ülkesinden daha iyi” dedi.
Rusya’nın ekonomik olarak zor durumda olmasına rağmen tüm dış ekonomik taahütlerini yerine getireceğini kaydeden Medvedev, “Rusya, içinde bulunduğu ekonomik duruma rağmen, uluslararası sorumluluklarını yerine getirecektir. Yaptırımlar gelir geçer ancak devletin itibarı kalıcıdır. Rusya’nın sahip olduğu rezervler, devletin borçlarını ödemeyi garanti altına alıyor” ifadelerini kullandı.
Rusya Başbakanı Medvedev öte yandan, dışarıya verdikleri kredilerin sıkı takipçisi olacaklarını vurgulayarak, Ukrayna’ya verilen 3 milyar dolarlık krediyi örnek gösterdi.
Medvedev, Ukrayna’nın kredi şartlarını yerine getirmemesi durumunda, borcu zamanından önce isteyebilecekleri mesajını verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.