Merkel, ABD askerlerinin Almanya’dan çekilmesine karşı çıktı

  • 04 Ağustos 2020
  • 6.630 kez görüntülendi.
Merkel, ABD askerlerinin Almanya’dan çekilmesine karşı çıktı

Almanya hükümeti, Amerika’nın Almanya’daki askerlerinden bir bölümünü çekme kararına başbakan Merkel’in karşı olduğunu bildirdi.

Almanya hükümet sözcüsü Ulrike Demmer, konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada, Merkel’in, ABD başkanı Trump’ın Almanya’daki Amerikan askerlerinin bir bölümünü çekme kararına karşı olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi ABD askerlerinin Almanya’dan çekilmesi kararını savunan Başkan Donald Trump, “Almanya’yı, milyarlarca dolar enerji ticareti yaptığı Rusya’dan korumak zorunda değiliz” mesajı verdi.

Pentagon’un, Almanya’da konuşlu bulunan yaklaşık 12 bin ABD askerinin geri çekileceğini duyurmasının ardından Donald Trump’tan açıklama, beklendiği gibi Twitter üzerinden geldi.

Trump, “Almanya, Rusya’ya enerji için her yıl milyarlarca dolar ödüyor ve bizim onları Rusya’dan korumamız gerekiyor. Bu da ne demek oluyor? Ayrıca Almanya NATO’ya ödemesi gereken yüzde 2’lik harcamayı yapmakta çok ihmalkar. Bu nedenle bazı askerlerimizi Almanya dışına taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Uzun süredir Almanya’daki askerlerinin sayısını azaltmayı planlayan ABD, önceki gün planlarını nihayete erdirdi ve yaklaşık 12 bin askerin ülkeden ayrılmasına karar verildiğini duyurdu.

Ancak ilk aşamada askerlerden sadece 6 bin 400’ü ABD’ye geri dönecek, 5 bin 600’ü Rusya’ya karşı Avrupa içindeki farklı üslerde konuşlandırılacak.

Donald Trump daha önce Almanya’da bulunan askerlerin sayısını 35’den 25 bine düşürme talimatı vermişti. Trump, Almanya’yı NATO savunma bütçesine hedeflenen katkıyı yapmamakla ve hem askeri hem ticari alanda ABD’yi suistimal etmekle suçluyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.