Merkez Bankası: ABD mahkemesinin kararı uluslararası hukuka aykırıdır

  • 09 Mart 2017
  • 1.263 kez görüntülendi.
Merkez Bankası: ABD mahkemesinin kararı uluslararası hukuka aykırıdır

İran Merkez Bankası Hukuki İşler Genel Müdürü Erdeşir Fereyduni, ABD’nin Lüksemburg’da İran ait 1.6 milyar dolarlık varlıklarına el konma çabalarının uluslararası hukuk ve kurallara aykırı olduğunu ve uygulanmayacağını söyledi.

Fereyduni, bazı ABD’li katılanların o ülke mahkemelerinin İran aleyhindeki hükümlerini başka ülkelerinde uygulamaya çalıştıklarını belitti.

Fereyduni, ‘’ Lüksemburg, İran merkez bankasına ait varlıkların olduğu ülkelerden biridir. Lüksemburg mahkemesi şu an ABD mahkemesi kararının bu ülkede uygulanıp uygulanmadığı hususu incelemektedir’’ dedi.

İran Merkez Bankasının avukatları aracılığı ile savunmalarını yaptıklarını ifade eden Fereyduni, ‘’İran İslam Cumhuriyeti defalarca bu ve buna benzer konulara itirazda bulunmuş ve ABD aleyhindeki davalarını da uluslararası mahkemelerde kaydederek bu hükümlerin yasal olmadığının ilan edilmesi ve İran’ın hasarlarının karşılanmasını istemiştir’’ dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecit Tahtirevançi de dün Lüksemburg’da 1.6 milyar İran varlıklarının bloke edilmesi ile ilgili olarak, yaptığı açıklamada, ‘’Bu paralar Merkez Bankasına aittir, ambargolar döneminde Avrupa’daydı ve ambargolardan dolayı kullanma imkanı yoktu’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.