Meşal: Kudüs’ü İşgalcilerin Elinden Çekip Alacağız

  • 28 Aralık 2017
  • 955 kez görüntülendi.
Meşal: Kudüs’ü İşgalcilerin Elinden Çekip Alacağız

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi eski başkanı Halid Meşal, elçilik binasını Kudüs’e taşıyacağını açıklayan Guatemala’nın tavrını reddettiklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın kararının peşine takılan ülkelerin hata ettiklerini anlayacaklarını bildiren Meşal, “Amerika’yı geri adım atmaya mecbur edeceğiz” dedi.

Kudüs’ün işgalcileri dışarı atacağını ve hiç kimsenin Kudüs’ün İsrail egemenliği altında olmasını beklememesini kaydeden Meşal, Kudüs’ü işgalcilerin elinden çekip alacaklarını ifade etti.

Meşal, Fas ziyareti sırasında basına yaptığı açıklamada, Filistin uzlaşısının milli bir zorunluluk ve herkesin yararına olduğunu, mutlaka sağlanması gerektiğini bildirdi.

Uzlaşı konusunda yavaş da olsa son aylarda önemli adımların atıldığına işaret eden Meşal, “Umarız Kudüs mücadelesi bizi birleştirir ve uzlaşıyı en hızlı şekilde tamamlarız” dedi.

Hamas olarak Amerika’nın arabuluculuğuna en başından güvenmediklerine dikkat çeken Meşal, Amerika’nın arabuluculuğunu deneyenlerin de onun sadece işgal rejimi yanlısı değil işgal rejiminden de önde olduğunu keşfettiklerini söyledi.

Filistin Yönetimi’nin yeni bir arabulucu arayışını eleştiren Meşal, sorunun işgal rejiminde olduğuna işaret etti ve “Cildini kendi tırnağından iyi hiçbir şey kaşıyamaz” diyen şairin sözlerini örnek gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.