Meşal: “Netanyahu’nun Seçim Zaferi Daha Çok Fanatizme Yol Açacak”

  • 02 Nisan 2015
  • 912 kez görüntülendi.
Meşal: “Netanyahu’nun Seçim Zaferi Daha Çok Fanatizme Yol Açacak”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, ortada işgal, saldırı, savaş ve cinayet olduğu sürece hareketinin işgale karşı direnişe son vermeyeceğini belirterek, Hamas’ın uluslararası hukuka riayete özel gösterdiğini ve sadece askeri hedeflere saldırı düzenlediğini söyledi.

Meşal, BBC’nin internet sitesine verdiği ve İngilizce olarak yayınlanan söyleşide, işgal rejiminde yapılan son seçimlerin sonuçlarının barış umutlarını azaltacağını belirterek, seçimleri Netanyahu’nun kazanmasının işgal rejiminde daha çok fanatizme yol açacağını ifade etti.

Hamas’ın gerginliği tırmandırmak istemediğini fakat kendisini savunduğunu kaydeden Meşal, Netanyahu’nun Hamas’ı IŞİD ve El-Kaide benzeri bir hareket olmakla suçlayan ithamlarını da reddetti.

Filistinlilerin esneklik göstererek adil ve insaflı bir barış konusunda ciddi olduklarını ispat ettiklerini belirten Meşal, İsrail’in ise barış umutlarını öldürdüğünü söyledi ve işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’yu suçladı.

İsrail siyasetinin eskiden beri kötü olduğuna işaret eden Meşal, fanatik sağın işgal rejiminde yükselişte olduğunu ve Netanyahu’nun seçimleri bu sayede kazandığını, bu durum sonucunda da İsrail zihniyetinde daha çok fanatizme şahit olunacağını söyledi.

Netanyahu’nun seçimlerden önce yaptığı bağımsız bir Filistin devletine izin vermeyeceği açıklamasını hatırlatan Meşal, Filistinlilerin hiçbir zaman işgal rejimini “Yahudi devleti” olarak tanımayacaklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.