Meşal’den İntifada İçin Ortak Bir Liderlik Kurulması Çağrısı

  • 14 Kasım 2015
  • 775 kez görüntülendi.
Meşal’den İntifada İçin Ortak Bir Liderlik Kurulması Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, intifadayı arzulanan noktaya getirmek için ortak bir ulusal liderliğin kurulmasını istedi.

Kudüs Televizyonu’na demeç veren Hamas lideri Meşal, intifadanın hedeflerinde Filistinli grupların, güçlerin ve şahsiyetlerin uzlaşması gerektiğini belirterek, aynı şekilde intifadayı başarısız kılmaya çalışan çabaları ve planları başarısız kılma yolları ve yönetmeleri üzerinde de uzlaşmaları gerektiğini söyledi.

Meşal yapığı açıklamanın devamında, intifadanın temel amacının işgalden ve yerleşimcilerden kurtulmanın yanında Mescidi Aksa’yı bölmenin de önüne geçmek olduğunu hatırlattı.

Kendilerinin intifadanın taktik ve stratejisinde uzlaşmak için çalıştıklarını söyleyen Meşal, etkin bir şekilde amaçlarına ulaşmak için aynı yolda yürüdüklerini ve aynı stratejiyi takip ettiklerini hatırlattı.

Dün Gazze’de bir araya gelen Hamas ve Fetih hareketleri de intifadanın desteklenmesi ve sahiplenilmesi konusunda uzlaşmış ve ortak açıklama yapmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.