Mescid-i Aksa Bekçileri Siyonist Yerleşimcilerin Kubbetu’s-Sahra’ya Çıkmasını Engelledi…

  • 21 Ocak 2015
  • 824 kez görüntülendi.
Mescid-i Aksa Bekçileri Siyonist Yerleşimcilerin Kubbetu’s-Sahra’ya Çıkmasını Engelledi…

Onlarca Yahudi yerleşimcinin bu sabah (21 Ocak Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda çeşitli bölgeleri gezdiğini, Kubbetu’s-Sahra Mescidi sahanlığına çıkmak ve ayin yapmak isteyen gruba Mescid-i Aksa bekçilerinin engel olduğunu söyledi.

Batı Yaka’nın El-Halil kentindeki tarihi İbrahim El-Halil Camii’nde olduğu gibi Mescid-i Aksa’yı da Müslümanlar ve Yahudiler arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek ve Yahudilerin de Mescid-i Aksa’da özgürce ayin yapmalarını sağlamak isteyen işgal yönetimi, Yahudi yerleşimcileri işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Mescid-i Aksa cemaati ve Mescid-i Aksa’daki ilim halkalarında okuyan öğrenciler, Yahudi yerleşimcilerin ve işgal rejimi yetkililerinin baskınlarını yüksek sesle tekbir getirerek protesto ederken, Mescid-i Aksa’nın kapılarında görevli işgal polisleri Filistinli kadınların ve gençlerin kimliklerine protesto eylemlerine katılanları çıkışta gözaltına almak amacıyla el koyuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.