Mescid-i Aksa Hatibi: Kudüs Davasının Pazarlık Konusu Yapılması Mümkün Değil…

  • 06 Aralık 2014
  • 774 kez görüntülendi.
Mescid-i Aksa Hatibi: Kudüs Davasının Pazarlık Konusu Yapılması Mümkün Değil…

Mescidi Aksa hatibi Şeyh Yusuf İslim, Mescidi Aksa’da namaz kılmaya daha fazla ehemmiyet verilmesi gerektiğini belirterek, Mescidi Aksa’da namaz kılmanın Kudüs ve 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan ve gücü yetenlerin üzerine farz olduğunu söyledi.

Dün (05 Aralık Cuma) Mescidi Aksa’da verdiği hutbede İslim, Mescidi Aksa’ya dönük vucübiyetin Filistinlilere buraya gelip namaz kılmalarını, Kur’an okumalarını, ilim öğrenmelerini ve Mescidi Aksa’yı korumalarını zorunlu kıldığını ifade etti.

Siyonist hahamlardan birinin Mescidi Aksa’nın Mekke’de olduğunu, böyle bir ismin Kur’an’da geçmediğini iddia etmesini de eleştiren Şeyh İslim, Müslümanlara göre kutsal camilerin Mescidi Haram, Mescidi Aksa ve Mescidi Nebevi olduğunu hatırlattı.

Doğudan batıya kadar yaşayan bütün Müslümanlara göre Kudüs davasının akidevi bir mesele olduğunu ve dolayısıyla bu konuda pazarlık etmeninin mümkün olmadığını belirten İslim, Mescidi Aksa’daki kutsal mekanın ve toprağın karşıt tarafların bir araya gelip pazarlık yapabilecekleri türden bir toprak parçası olmadığını, bilakis her Müslümanın içinde akide düzleminde kök salan bir dava olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.