Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri, Filistinlileri Miraç Gecesi’ni Mescid-i Aksa’da ihya etmeye davet etti

  • 27 Şubat 2022
  • 113 kez görüntülendi.
Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri, Filistinlileri Miraç Gecesi’ni Mescid-i Aksa’da ihya etmeye davet etti

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Filistinlileri Miraç Gecesi’ni Mescid-i Aksa’da ihya etmeye davet etti.

Şeyh İkrime Sabri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İsra ve miraç mucizesi Kur’an-ı Kerim’de ve Sünnet-i Nebevi’de yer almaktadır. Müslümanların akideleriyle bağlantılıdır” dedi.

Müslümanların Miraç Gecesi’ni Mescid-i Aksa’da ibadet ve nöbetle geçirmesi çağrısında bulunan İkrime Sabri, beş vakit namazın ümmete Kudüs semasında farz kılındığını söyledi.

Arap ve İslam ülkelerine de seslenen İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs dahil tüm Filistin’deki İslami vakıfları korumak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini istedi.

Bu arada, Filistinli gençler Miraç Gecesi münasebetiyle 1947’de işgal edilen topraklarda yer alan Hayfa kentinden Kudüs’e yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe katılan gençlerin dün Mescid-i Aksa’ya ulaştıkları bildirildi.

1947’de işgal edilen topraklardaki Tamra kentinden de bir grup Filistinlinin Miraç Gecesi’ni Mescid-i Aksa’da geçirmek amacıyla otobüsle Kudüs’e hareket ettiği belirtildi.

Öte yandan, işgal rejimi tarafından Kudüs’ten uzaklaştırılan Filistinli milletvekili Ahmed Atun, Mescid-i Aksa’nın “kırmızı çizgi” olduğuna dikkat çekerek, işgalcileri ateşle oynamamaları yönünde uyardı.

Atun, işgal rejiminin tarihi gerçekleri saptırmak ve Kudüs’ün kimliğini değiştirmek için açık bir savaş yürüttüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.