Mescid-i Aksa’dan Uzaklaştırma Politikası Bekçilere ve Görevlilere Kadar Uzandı

  • 07 Nisan 2015
  • 747 kez görüntülendi.
Mescid-i Aksa’dan Uzaklaştırma Politikası Bekçilere ve Görevlilere Kadar Uzandı

İşgal polisi, Mescid-i Aksa görevlilerinden birinin 15 gün süreyle Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılmasına ve bekçilerinden birinin de bir hafta süreyle ev hapsinde tutulmasına karar verdi.

“Kudüsümüz” Enformasyon Merkezi, bugün (6 Nisan Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Eski Belde sakinlerinden ve Mescid-i Aksa görevlilerinden 36 yaşındaki Fadi İsa Er-Recebi’ye 15 gün Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdiği belirtildi.

İşgal polisinin geçen Perşembe günü kendisini ifade vermeye çağırdığını ve uzun süre sorguya çektiğini bildiren Er-Recebi, 15 yıldır Mescid-i Aksa’da çalıştığını belirterek işgal polisinin tavrını kınadı. Er-Recebi, dün (5 Nisan Pazar) yeniden ifade vermeye çağrıldığını ve ifade vermeye gittiğinde ise kendisine Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma kararının tebliğ edildiğini söyledi.

Üçüncü kez Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırıldığını ve görevini yapmasının engellendiğini belirten Er-Recebi, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma politikasını kınadı.

İşgal polisi bu sabah (6 Nisan Pazartesi) Mescid-i Aksa bekçilerinden 28 yaşındaki Mehdi Emin El-Abbasi’nin Silvan beldesindeki evine baskın düzenledi. Sekiz yıldır Mescid-i Aksa’da bekçilik yapan El-Abbasi’ye baskın sırasında bir hafta ev hapsi kararının tebliğ edildiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.