Mescidi Aksa Hatibi, Gazze ve El-Halil’e Uygulanan Abluka’yı Kınadı

  • 08 Temmuz 2016
  • 758 kez görüntülendi.
Mescidi Aksa Hatibi, Gazze ve El-Halil’e Uygulanan Abluka’yı Kınadı

Mescidi Aksa hatibi Şeyh Yusuf Ebu İsnine, bugünkü hutbesinde Siyonist işgal rejiminin El-Halil ve Gazze’ye yönelik sürdürdüğü kuşatmayı kınadı.

Cuma hutbesinde işgalcinin Filistin halkına uyguladığı ambargonun ağır sonuçlarına dikkat çeken Şeyh İsnine, işgal rejimi zindanlarında bulunan esirlerin de serbest bırakılmasını istedi.

Şeyh İsnine Müslümanlardan başta Mescidi Aksa olmak üzere kutsallarına sahip çıkmalarını talep ederek, Filistinlilerden de Aksa’ya gelip namaz kılmalarını istedi.

Müslümanların Mescidi Aksa’ya gelişlerini aksatmak ve engellemek için bugün (8 Temmuz) erken saatlerde her tarafta barikatlar kuran işgal güçleri, yaşları 45’in altında olan erkekleri geri çevirdiler.

Gazze’den 60 yaşın üstünde 300 kişi bugün Mescidi Aksa’da Cuma namazı kılmak için Erez Kapısından çıkış yaparken, Batı Yaka’dan da binlerce kişi Aksa’ya akın etti.

Ana caddeleri tutan ve özellikle Kudüs’ün Eski Belde semtinde kimlik kontrolü yapan işgal güçleri, Batı Yaka’dan gelenlerden giriş izni olmayanları geri çevirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.