Mescidi Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri Filistin Uzlaşısını Tebrik Etti

  • 15 Ekim 2017
  • 1.138 kez görüntülendi.
Mescidi Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri Filistin Uzlaşısını Tebrik Etti

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri bugün (13 Ekim) verdiği Cuma hutbesinde Kahire’de Fetih ile Hamas arasında varılan uzlaşı anlaşmasını tebrik ederek, bu anlaşmanın başarıya ulaşmasını umduklarını söyledi.

Mescidi Aksa’yı bekleyen tehlikelerin hala yerinde durduğunu, işgalcinin buraya ilişkin kötü niyetinin devam ettiğini hatırlatan Sabri, Babu’r-Rahme Kapısının kapatılmasının bu tehlikelerden biri olduğunu ifade etti.

Fanatik Yahudilerin Aksa’yı ele geçirmek için en son Mescidi Asa bünyesinde faaliyet gösteren Evkaf İdaresiyle diğer kurumlara karşı yaptıkları şikayetlerin bu tehlikelerden biri olduğuna dikkat çeken Şeyh Sabri, işgalcinin Aksa üzerinde otorite kurmak için bu kez yargıyı kullanmak istediğini kaydetti.

İşgal rejiminin Filistin eğitim sistemine müdahale girişimlerine de değinen Aksa hatibi şunları söyledi:

“Daha önce bu konuda fetva yayınladık ve Siyonist işgal rejimi müfredatını Filistin okullarında okutmanın caiz olmadığını ifade ettik. Çünkü bu müfredat dinimizle ve değerlerimizle çelişiyor. Bunu okutan ve okutulmasını destekleyenler günah işlemiş olurlar. Yine oğlunu ve kızını bu programların okutulduğu okullara gönderenler de günah işlemiş olurlar. Anne ve babaları bu tehlike karşısında uyanık olmaya çağırıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.