Mescidi Aksa’da 50 Bin Kişi Cuma Namazı Kıldı

  • 25 Aralık 2015
  • 830 kez görüntülendi.
Mescidi Aksa’da 50 Bin Kişi Cuma Namazı Kıldı

Siyonist işgal güçlerinin Kudüs girişinde ve Mescidi Aksa kapılarında uyguladığı sıkı ve engelleyici uygulamalara rağmen Gazze, Batı Yaka, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarından 50 bin kişi bugün Cuma namazını Mescidi Aksa’da ifa etti.

Kadın ve gençlerin bir kısmını Mescidi Aksa’da namaz kılmaktan men eden işgal güçlerinin, izin verdikleri gençlerden bazılarının kimliklerine el koyup namazdan sonra teslim ettiği görüldü.

Bugün (25 Aralık) sabah erken saatlerde Gazze’den yola çıkan ve yaşları 50’nin üzerinde olan 200 kişilik bir grup da diğer Müslümanlarla birlikte Cuma namazını Mescidi Aksa’da eda etti.

Cuma hutbesini veren Şeyh İsmail Nevahida Mescidi Aksa ve Kudüs’ü savunma çağrısında bulunarak, buraların Siyonistlerin kirli planlarından korunması gerektiğini vurguladı.

Nevahida verdiği Cuma hutbesinde, Hz. Peygamber (s.a.s)’in doğum yıldönümünü yad eden Müslümanların Mescidi Aksa’yı sahiplenmeleri, buranın İsra ve Miraç toprağıyla Kudüs’ün toprağı olduğunu hatırlamaları, Kudüs ve Aksa’yı özgürleştirmeden Müslümanların izzet ve şerefi yakalayamayacaklarını bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Şeyh Nevahida hutbesinde ayrıca “ufukta görülen belirsizliğe rağmen herkes şunu bilsin ki bu ümmet Allah’ın izniyle zafer kazanacak ve Mescidi Aksa tekrar onun kontrolüne geçecektir. Kudüs sabır, sebat ve ribat toprağı olmaya devam edecek. İslam ümmeti Kudüs için yol alacak ve vahdet içerisinde Allah’ın ihsan edeceği zaferle Kudüs’e girecektir” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.